İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel E-Ticaret, Düğün Alışverişleriyle Rekor Kıracak

E-Ticaret, Düğün Alışverişleriyle Rekor Kıracak

1652
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Düğün sezonunun başlamasıyla online satışlar züccaciyede yüzde 400, ev tekstilinde yüzde 150, elektronikte yüzde 120, mobilyada yüzde 80, halıda yüzde 45, giyimde yüzde 40, altın-mücevherde yüzde 20 arttı.

Çarşı ve AVM’lerdeki birçok mağazanın Covid-19 Pandemisi nedeniyle geçici olarak kapanması, düğün hazırlıkları yapan çiftleri online alışverişe yönlendirdi.

500’ü aşkın sanal mağazayı tek çatı altında toplayan Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre her yıl yaklaşık 600 bin çiftin evlendiğini anımsattı.

Pandemi nedeniyle nikah ve düğün salonlarının kapalı olmasının evlilik hazırlıkları yapan çiftlerin planlarını alt üst ettiğini anlatan Kayral, şunları söyledi:

“Haziran ayında nikah salonlarının, Temmuz ayından itibaren de düğün salonlarının kontrollü bir şekilde açılması planlanıyor. Planlar alt üst olsa, hayaller ertelense de hazırlıklar sürüyor. Yeni ev kuracaklar mobilya, elektronik ürünler, ev tekstili, halı, züccaciye, altın-mücevher alışverişlerini yapıyorlar. Fiziki mağazalar uzun süredir kapalı olduğundan, alıverişler internete kaymış durumda. Nisan, Mayıs aylarında online satışlar züccaciyede yüzde 400, ev tekstilinde yüzde 150, elektronikte yüzde 120, mobilyada yüzde 80, halıda yüzde 45, giyimde yüzde 40, altın-mücevherde yüzde 20 arttı.”

Her yıl Nisan ayında başlayan, Ekim ayına kadar yoğun şekilde süren nikah-düğün sezonunun piyasalarda 140-150 milyar liralık bir hareketlilik sağladığını kaydeden Güçlü Kayral, “Bu yıl Nisan-Mayıs aylarındaki düğün-nikah organizasyonları ertelendi. Sezon Temmuz-Ağustos’ta başlayıp, Kasım-Aralık’a kadar sürecek gibi görünüyor. Alışverişlerde internetin payı ciddi oranda artacak. Harcamalarının yüzde 20-25'inin internet üzerinden yapılmasını bekliyoruz. Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) verilerine göre son 7-8 yıldır e-ticaret sürekli rekor kırıyor. E-Ticaret, bu yıl da düğün alışverişleriyle rekor kıracaktır” diye konuştu.Düğün alışverişlerinin internetten yapılmasının avantajlarına da değinen Kayral, “Pandemi döneminde saatlerce mağaza mağaza gezmek yerine aranılan ürünleri saniyeler içinde arama motorları aracılığıyla bulabilirsiniz. Alınacak ürüne karar verildiğinde en uygun fiyatlısına karşılaştırma sitelerini kullanarak ulaşabiliyoruz. Alışverişleri Avantajix.com gibi yapılan her alışverişte nakit para kazandıran siteler üzerinden yaparsak, düğün masraflarının bir kısmını yeniden aile bütçesine kazandırmak da mümkün” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *