İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Endonezya ile sağlam bir ekonomik köprü kurulacak

Endonezya ile sağlam bir ekonomik köprü kurulacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye-Endonezya CEO Yuvarlak Masa Toplantısı kapsamında, Endonezya Ekonomi İşleri Koordinasyon Bakanı Airlangga

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye-Endonezya CEO Yuvarlak Masa Toplantısı kapsamında, Endonezya Ekonomi İşleri Koordinasyon Bakanı Airlangga Hartarto, Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve iki ülkenin iş insanlarıyla bir araya geldiklerini bildirdi.

Toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da derinleştirmenin yollarını ele aldıklarını kaydeden Yumaklı, “Küresel ticaretin zorlu bir dönemden geçtiği bu süreçte, Endonezya ile stratejik iş birliğimizi artırmayı son derece önemli buluyoruz. Bu doğrultuda, özel sektörlerimizin daha yapısal iş birlikleri kurmasının, ticaret hacmimizin artırılmasında kilit rol oynayacağına inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yumaklı, Endonezya’nın zengin doğal kaynakları ve stratejik konumuyla Asya’nın en önemli tarımsal üreticilerinden olduğuna dikkati çekerek, Türkiye’nin de tarım sektöründeki köklü geçmişi ve modern tarım teknolojileriyle bölgesel bir lider olduğunu vurguladı.

İki ülkenin tarımsal üretim kapasitesinin ve pazar ihtiyacının birbirini tamamlar nitelikte olmasının bu alandaki iş birliklerini önemli hale getirdiğine işaret eden Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:

“Tarım sektöründe kurulacak ortaklıkların sadece ekonomik ilişkilerimizi değil, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizi de güçlendireceğine inanıyoruz. 2024 itibarıyla 2,8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizi, ortak hedefimiz olan 10 milyar dolara çıkarma konusunda kararlılığımızı yineliyor, yakın zamanda Cakarta’da düzenlenecek Türkiye-Endonezya Altyapı Forumu ile Türk firmalarının Endonezya’daki projelerde daha etkin yer almasını hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Prabowo Subianto’nun liderliklerinde, ortak vizyon ve güçlü iş birliğiyle ülkelerimiz arasında sağlam bir ekonomik köprü kuracağımıza inancımız tam.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *