İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Geyve Tarım Teknokent’i için imzalar atıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi, Geyve Belediyesi ve Sakarya Ticaret Borsası arasında Tarım Teknokent’i kurulması adına iş birliği protokolü imzalandı.

SAKARYA – SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı tarafından imzalanarak resmiyet kazanan protokol ile SATSO tarafından Geyve ilçesinde kurulması planlanan Bitkisel Üretim İhtisas OSB içerisinde tarımsal AR-GE ve süreçleri alanında faaliyet yürütecek Tarım Teknokent alanı oluşturulacak. Söz konusu proje kapsamında 80 dönüm üzerine kurulacak tesiste tarım üzerine teknoloji üretilmesi hedefleniyor.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, tarımın dünya geleceği olduğuna vurgu yaparak; “Tarım insanın yaşaması için gerekli en temel konulardan biridir. Tarım olmadan sanayi de olmaz. Bizler bunun bilincinde olarak özellikle tarımsal üretimin fazla olduğu Geyve ilçemizde kurmayı planladığımız Bitkisel Üretim İhtisas OSB içerisinde bir tarım teknokent alanı oluşturmak amacıyla yola çıktık. Tarım alanlarının verimliliğini sürdürmek ve tarımsal açıdan şehrimizin geleceğini gözetmek her zaman önceliğimiz oldu. Kurmayı planladığımız OSB’ler için de tarım alanları konusundaki hassasiyetimizi her zaman dile getiriyoruz.  Tarımın insan hayatı ve sanayi üretimi için öneminin farkında bir Oda olarak tarımsal üretimin artması, birim alandan alınan verimin yükselmesi adına bu projemizi bugün imza atan paydaşlarımızla birlikte hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bugün imzaladığımız protokolün şehrimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı da protokolün imzalanması sırasında yaptıkları konuşmada tarımın önemine değinerek projenin Sakarya’ya ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundular.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın