İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Hormonsuz ve sağlıklı piliç için seferberlik

Hormonsuz ve sağlıklı piliç için seferberlik

563
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü ve Uludağ Üniversitesi sağlıklı piliç üretimi için işbirliği projesi başlattı.

TAGEM tarafından desteklenen ve Yem-Vit’in yürütücü kuruluş, Uludağ Üniversitesi ve Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü’nün proje ortağı olarak yer aldıkları “Etçi Piliçler için Yeni Nesil Antikoksidiyal Yem Katkısı ve Genetik Tanı Kiti Geliştirilmesi” konulu projenin açılış toplantısı İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapıldı.

Proje açılış toplantısına TAGEM Hayvan Sağlığı ve Gıda-Yem Araştırmaları Dairesi Başkanı Dr. Muharrem Satılmış, Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Serdar Kamanlı’nın yanısıra, Uludağ Ünivesitesi Veteriner Fakültesi öğretim elemanları, İzmir’de görev yapan kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Dr. Muharrem Satılmış, TAGEM’in Türk Tarım ve Hayvancılık alanlarına yaptığı bilimsel araştırma destekler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Daha sonra Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Faruk Balcı; Kanatlılarda şiddetli barsak enfeksiyonlarına neden olan koksidiyoz hastalığına karşı, çevre dostu, zararlı kalıntı bırakmayan, etkili, doğal antikoksidiyal üretmek ve Koksidiyoz hastalığının erken teşhisini sağlayacak genetik temelli teşhis kiti geliştirmeyi amaçlayan proje hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Prof. Dr. Faruk Balcı; Türkiye’ye her yıl yurt dışından 12 milyon dolarlık sentetik antikoksidiyal ilaç hammaddesi ithal edildiğini, AB ve gelişmiş ülkelerin 2021 yılından itibaren sentetik antikoksidiyallerin üretimini ve hayvanlarda kullanımını yasakladığını, geliştirilecek ürünün yüzde 100 yerli ürün olacağını ve Türkiye’nin döviz kaybının önüne geçileceğini söyledi.

Yapılacak çalışma çerçevesinde üretilecek doğal antikoksidiyal ürünü ve genetik teşhis kiti, dünyanın her yerine pazarlanabilecek nitelikte olacak ve proje sonuçlandığında ülkemize önemli oranda döviz kazancı sağlanacak.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *