İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İletişim ve bilişim sektörlerinde yerli üretim desteklenmeli

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren bilişim ve telekomünikasyon meslek komitesi olan 31. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısında telekominikasyon ve yazılım sektöründe yerli üretim konusunu ele aldı.

SAKARYA

SATSO 31. Meslek Komitesi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda iletişim sektörünün, son yılların en hızlı gelişme gösteren ve Türkiye ekonomisine en fazla katkısı olan sektörlerden olduğuna dikkat çekildi.

Komite adına açıklamada bulunan Meclis Üyesi Behlül Bayrak  konu ile ilgili şunları dile getirdi: “Herkesin bir cep telefonu var ve cep telefonu artık lüks bir tüketim aracı değil. Aksine zorunlu bir ihtiyaç. Özellikle akıllı telefonlar, iş dünyasının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ben de dahil pek çok işadamı şirketlerini akıllı telefonlar, tablet veya bilgisayarları aracılığı ile yönetiyor. Cep telefonu  ve bilişim sektörü dövizle yakından ilişkili bir sektör, önlem anlamında devlet kredi kartlarına kısıtlamalar getiriyor bu uygulama sektörümüzü oldukça etkiliyor. Bilişim ve GSM sektöründe yazılım geliştirmenin önemine her zaman değiniyoruz. İşletim sistemine donanım kadar maliyeti oluyor. Bizim kendimize ait bir yazılım ve işletim sistemi geliştirmemiz gerekiyor. Katma değeri yüksek bu tür ürünlerin yerli üretilmesi konusunda devlet desteklerinin artırılması gerekmektedir.

İletişim ve bilişim ürünlerinin yerli üretimi maliyetin düşürülmesi ve taksitlendirme gibi tedbirlerin daha ötesinde kalıcı bir çözüm olacaktır diye düşünmekteyiz. Biz ülke olarak bu konuda yeterli teknoloji ve altyapıya sahibiz. Yeter ki başaracağımıza inanalım. Devlet politikaları bu tür üretimleri daha fazla desteklemeli ve yerli üreticiler daha fazla teşvik edilmeli”

Komite üyeleri,  iletişim ve bilişim sektör birliğinin oluşturulması ile bu tür çalışmaların daha da hız kazanacağına vurgu yaptı