İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel KOSGEB işletme geliştirme destek programı değişti

KOSGEB işletme geliştirme destek programı değişti

1415
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, 2 Ocak 2020 tarihi itibariyle KOSGEB’in işletme geliştirme destek programında değişikliğe gidildiğini duyurdu.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, yapılan değişiklik ile firmaların her bir destek faaliyeti öncesinde başvuru yaparak onay alma zorunluluğunun ortadan kalktığını belirtti. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “KOSGEB tarafından gerçekleştirilen destek programları zaman içerisinde revize edilerek düzenlemelere tâbi tutuluyor. 2 Ocak 2020 tarihli düzenleme ile İşletme Geliştirme Destek Programında bir takım değişikliklere gidildi. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin, kurumsallaşma ve markalaşma seviyelerinin ve ekonomideki paylarının arttırılmasına, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapılan bu çalışmalarda yeni kolaylıklar getirildi. KOBİ’lerimizin ve üyelerimizin bu yenilikleri anlayarak kendilerine ve çevrelerine artılar sağlamalarını temenni ediyoruz” dedi.

Yapılan değişikliklere göre, KOSGEB’e üye ve KOBİ beyanâmesi onaylı olan işletmeler 2 yıl süreli olan işletme geliştirme destek programına müracaat ettikten sonra destek süresi olan 2 yıl içerisinde programdaki destek maddelerinden ilgili faaliyeti gerçekleştirdikten sonra gerekli belgelerle ödeme talebinde bulunarak desteklerden yararlanabilecekler.

İşletme Geliştirme Destek Programı ile işletmelerin; yurtiçi fuar desteği, yurtdışı iş gezisi desteği, vasıflı eleman istihdam desteği, tasarım desteği, sınâî mülkiyet hakları desteği, belgelendirme desteği, test ve analiz desteği, enerji verimli elektrik motorları değişimi desteği ile bağımsız değerlendirme desteği başlıklarındaki uygun harcamalarına KOSGEB tarafından yüzde 60 oranında destek sağlanıyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *