İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Pamukova Belediyesi Personel Limited Şirketi’nde imzalar atıldı

Pamukova Belediyesi Personel Limited Şirketi’nde imzalar atıldı

Bir süredir devam eden müzakerelerin anlaşma ile sonuçlanması üzerine Pamukova Belediyesine bağlı PAMUKOVA BELEDİYESİ PERSONEL LİMİTED ŞİRKETİ’nde imzalar atıldı.

Pamukova Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında varılan anlaşma doğrultusunda, belediye işçilerinin 1 yıl süreyle geçerli olacak sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen toplu iş sözleşmesi (TİS), Belediye Başkanı İbrahim Güven ÖVÜN ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut GÖKDEMİR tarafından imza altına alındı.

GÖKDEMİR; EMEĞİN VE EMEKÇİNİN DOSTU İBRAHİM GÜVEN ÖVÜN

Gökdemir yaptığı konuşmada, 696 KHK ile kadroya geçen üyelerimizin o günden bugüne maddi haklarında kayıplar meydana gelmişti. Yeni sözleşmeler ile bu kayıpların giderilmesi gerektiğine inanıyor ve bunun için çaba gösteriyoruz. Müzakere kültürü ve nezaket içinde sonlandırdığımız bu toplu iş sözleşmesinde bu kayıpları telafi etmeye çalıştık. Samimiyeti, duyarlılığı ve gösterdiği gayretlerden dolayı Pamukova Belediye Başkanımız emeğin ve emekçinin dostu Sayın İbrahim Güven ÖVÜN ve ekibine teşekkürü bir borç biliriz.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLDİ

Çalışanların ücret noktasında kendilerini taşeron olarak gördüğü, motivasyonlarını olumsuz olarak etkileyen durumun ortadan kalktığı, çalışanlara gelecek ile ilgili umut vaat eden bir sözleşme olmuştur.2 Nisan 2018 den bu yana kamu çerçeve sözleşmesinde % 4 ücret zam oranları ile enflasyonlara ezilmiş, almış olduğu maaşın alım gücü düşmüş işçilerimizin kayıplarını telafi edecek bir sözleşme olmuştur. Sözleşmede Ücret zammı olarak  % 42 oranına kadar artış yapılmıştır. Sözleşme 2021 Aralık ayına kadar olup 2022 yılı için yeni sözleşme yapılacaktır. Pamukova Belediyesi çalışanlarının ve  Hizmet-İş Sendikasına üyelerinin çalışma şartlarını daha da iyileştirmek için gayret gösterdiklerini aktardı. Sözleşmede belediye imkânlarını da gözettiklerini, sözleşmenin herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

ÖVÜN; EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDA OLACAĞIZ

İmza töreninde konuşan Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven ÖVÜN yaptığı konuşmada, personelimiz gecesini gündüzüne katmış Pamukova Halkına hizmet etmiştir. Alın teri dökmüştür, özellikle pandemi döneminde gösterdikleri özveri ve fedakârlıktan dolayı teşekkür ederim. Her zaman emeğin ve emekçinin yanında tavır alamaya devam edeceğiz dedi. Amacımız çalışanların arasındaki ücret farklılıklarının ilk sözleşmede belli bir kısmını düzeltmiş olduk. Bundan sonraki sözleşmelerde de çalışanlarımız için daha iyi sözleşmelerin yapacağız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *