İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sakarya İhracatında Yüzde 35,5 Artış

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Temmuz ayı Türkiye ihracatı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,7 azalışla 8 milyar 779 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sakarya ise Temmuz ayında 168 milyon 487 dolar ihracatı ile  ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.7 geçen aya göre de yüzde 35,5 oranında yükseliş gösterdi. İhracatçı iller sıralamasında geçtiğimiz ay 13. sıraya gerileyen Sakarya, bu ay 9. ncu sırada yerini aldı.

SAKARYA
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ihracat oranlarındaki yükselişin yaşanan süreçte iş dünyasına moral verdiğini belirterek şunları dile getirdi:

‘’ Sakarya ekonomisinin çarkları hızla dönmeye devam ediyor. Ülkemizde yaşanan darbe girişimi ile başlayan yeni süreçte iş dünyası olarak daha fazla çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Ekonomisi sağlam bir ülke olarak 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Yeni Türkiye vizyonu için daha çok çaba sarfedeceğiz. Yaşadığımız elim olayla tüm dünya bir kez daha görmüştür ki; destanlarla, cephelerde savaşlarla nesillerden bize emanet edilen bu vatan öyle bir gecede teslimiyeti hele ki esareti asla kabul etmez. Biz yüreğimizdeki cesaretten aldığımız güçle ülke olarak her alanda hedeflerimizle yola devam edeceğiz.

İş dünyası olarak uluslar arası ekonomi arenasına bir dirayet ve başarı örneği gösterdiğimiz son günlerde ekonomi olarak da böyle girişimlerle sarsılmayacak ve küresel ekonomide önemli bir partner olduğumuzu da yine kanıtlamış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sakarya olarak, ihracatımızdaki geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,7 oranındaki artış ve geçen aya göre yüzde 35,5 büyük artış bunun en büyük ispatıdır. Hükümetimiz gerek aldığı tedbirlerle gerek teşviklerle bizim daha çok çalışmamız üretmemiz ihracat yapmamız için gerekli ortamı oluşturma gayretindedir. Böylesine önemli günlerde üzerimize düşen vazifeyi biliyoruz ve yerine getireceğiz.

Başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Daha güçlü daha sağlam bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Emeği geçen tüm Sakarya iş dünyasına teşekkür ediyorum.