İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sakarya İş Dünyası Ekonomi Zirvesi’nden Memnun

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’ne katılan iş dünyası temsilcileri, ortak bir görüşle Zirveden memnun olduklarını belirterek, katılan kurumların sonuç raporu ile birlikte üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerine olan inancını ifade ettiler.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından iki yılda bir gerçekleştirilen stratejik plan toplantıları bu yıl yapılan değişiklikle şehrin karar vericileri ve iş dünyası temsilcilerinin de katılımlarıyla Sakarya Ekonomi Zirvesi başlığıyla Antalya’da gerçekleştirildi. Şehrin iş hayatına önemli katkı veren kurumların temsilcileri Zirvede yerini aldı.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Şener Bayraktar, SESOB Başkanvekili Ali Bektaş, MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Ahmet Genç, SASİAD Başkanı Onur Döver, TÜMSİAD Sakarya Şubesi Başkanvekili Nihat Baltaoğlu, SAMİB Başkanı Metin Kar, TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Alican Sak ve Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz bulundukları masalarda şehrin karar vericileri ve SATSO Meclis Üyeleri ile swot analizi çalışmalarına katıldı. Çalışmada şehrin güçlü ve zayıf yönleri, fırsatlar ve tehditleri ile ilgili görüşlerini paylaşan iş dünyası temsilcileri, şehrin geliştirme önerileri ile ilgili önemli katkılarda bulundu.

SATSO’ya Teşekkür
Zirvenin sonunda görüşlerini aktaran iş dünyası temsilcileri, SATSO’nun gerçekleştirdiği çalışmaya katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, şehrin tüm kesimlerinin şehir ekonomisi için bir arada olmasının umut verici olduğunu aktardı; programı düzenleyen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’a teşekkür etti.

Umut Verici Performans
SATSO ile birlikte TOBB bünyesinde yer alan STB Başkanı Cevdet Mete, Akyazı TSO ve TB Başkanı Şinasi Bayraktar ve Şener Bayraktar, kurum sorunları ve önerilerini aktarmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, SESOB Başkanvekili Ali Bektaş, programın dayanışma, birlik ve beraberliği kuvvetlendirdiğini, sonuç raporunun önemli olduğunu; MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Genç ise gösterilen performansın umut verici olduğunu ve sonuç raporunun kurumların yol haritasına etki edeceğini vurguladı.

Yol Haritasını Belirleyecek
SASİAD Başkanı Onur Döver özellikle turizmde önemli birçok çalışmanın hayata geçirilmesi gerektiğini belirtirken, TÜMSİAD Sakarya Şubesi Başkanvekili Nihat Baltaoğlu programın başarılı geçtiğini ve önemli notlar aldıklarını; SAMİB Başkanı Metin Kar ise kümelenme çalışmaları ile ilgili istişarelerin, şehrin yönetenlerinin ve istihdam sağlayanlarının birlikte olmasının önemli olduğunu ve başarılı bir program gerçekleştirdiklerini aktardı. TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Alican Sak, Zirvenin gelecek yıllar için ekonomide iyi bir projeksiyon olduğunu ve vizyon kattığını, yatırımlar için katılımcılarda yeni ufuklar açıldığını ifade ederken, Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz ise zevkle çalıştıklarını, başarılı ve faydalı olduğuna inandıkları Zirvenin sonuç raporunun şehre büyük katkı vereceğine olan inancını belirtti.

Sakarya Sevdalısıyız
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, iş dünyasının Zirve ile ilgili değerlendirmelerinin kurumu SATSO için büyük memnuniyet olduğunun altını çizdi. Göreve geldikleri günden itibaren birlik, beraberlik ve istişare kültürünün daha da kuvvetlenmesi için mesai harcadıklarını belirten Kösemusul, “Sakarya’mızın en büyük zenginliği aynı masa etrafında buluşarak sorunlara çözüm getirmek için hep birlikte gayret etmemizdir. Bu ortam aslında örnek bir zenginliktir. Bizlerle birlikte olan tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir program gerçekleştirdik. Sonuç raporunu paylaşarak üzerimize düşeni yerine getirmenin gayreti içinde olacağız. Biz Sakarya sevdalısıyız. İnşallah bu tür toplantılarımıza devam edeceğiz. Şehrimiz için hedeflerimiz yüksek. Hedeflerimize ulaşmak yolunda hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.