Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında Meslek Komiteleri sorunlarını dile getirdi.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının Meslek Komitelerinin Sorunlarının görüşülmesi maddesinde kürsüye gelen 31. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Behlül Bayrak son zamanlarda ilimizdeki GSM sektör temsilcilerinin karşı karşıya kaldığı cezai uygulamalara dikkat çekerek satış yapılan ürünlerin faturalı olduğunu, ürünlerin satın alındığı firmaların belli olduğunu ve ürünlerin satışından doğan verginin de ödendiğini belirtti. Meclis Üyesi Bayrak üyelerimizin yaşadığı sıkıntılarda SATSO’nun yanımızda olduğunu bilmek bize güven veriyor” diyerek eğer bir sıkıntı var ise bu konuda üyelerin bilgilendirileceğini ifade etti.
13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Enver Tok çalışmaları devam eden İnşaat Malzemecileri İhtisas Sanayi Bölgesinin son durumu hakkında bilgi talep etti.
3. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Recep Sandıkçı ise otomotivde olduğu gibi ilimizin yerel markalarının ulusal ve uluslar arası anlamda tanıtımına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak kabak, ıslama köfte ve gazoz gibi yerel markaların şehir sınırları dışına taşınabilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
4. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Abdurrahman Çakar ise kırsal kalkınma yatırımlarının ve desteklerinin önemine değinerek “Biz bulunduğumuz bölgenin gelişimine bir bütün olarak bakmalıyız. Tarım sektörü de bu bütünün içinde değerlendirilmeli. Kırsal kalkınma dünyada batı ülkelerinin stratejik olarak yaklaştığı önemli bir konudur. Böyle stratejik konularda kararlar çok iyi değerlendirilmeli yanlış kararların telafisi yok Kırsal kalkınma anlamında devlet destekleri büyük önem arz ediyor. %50 hibe destekli katkılardan Sakarya da yararlanıyor. Aynı derecede İPART destekleri de önemli. Tarım sektörünün gelişmesi ve sağlıksız göçün de önüne bu desteklerle geçeceğiz. Bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapılması gereklidir” diye konuştu.
Çakar ayrıca lisanslı depoculuğun tarımdaki kaliteyi daha da arttıracağına dikkat çekerek “Lisanslı depolar iç ve dış ticaret konu olan uzun süreli depolanmaya uygun niteliğe sahip tarım ürünlerinin depolanmasına yönelik hizmet veren kuruluşlardır. Lisanslı depoculukta amaç, tarım ürünlerinin ticaretinin kolaylaştırılması ve depolanması için yaygın bir sistem oluşturulması, ürünlerin emniyetinin ve sağlıklı ortamlarda depolanmasının sağlanmasıdır. Bu sebeple ilimizin önemli endüstriyel ürünü mısır başta olmak üzere lisanslı depoculuk alanında atılacak adımlar, tarımda kalite, hijyen ve gıda güvenliği hususlarında önemli ilerleme sağlayacaktır” diye konuştu.” dedi.
13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi İsmail Filizfidanoğlu Karasu demiryolu ve liman çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
1. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Turgay Çelik de Otomotiv Şehri Sakarya Projesi’nde emeği geçen herkese teşekkürleri sunarak bir önceki dönem yapılan çalıştaylar ve lobi çalışmalarının olumlu sonuçlarının alındığını ifade etti. Çelik ayrıca Kaynarca Makine İhtisas OSB ‘nin de Sakarya sanayisi açısından büyük önem teşkil ettiğini ifade ederek Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.
6. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Neşet Peker ise Serdivan’da bulunan ASEM’in kaldırılacağını belirterek yeni imar planlarında mobilya imalatçılarına yönelik geniş alanlardan oluşan bir bölgenin mobilya imalatçılarına tahsis edilmesinin önemine dikkat çekerek talepte bulundu.
15. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Ercan Başnuh ise komite üyelerinin kendi özel anlaşmalarına göre 2 yıllık meclis üyeliği sözüne istinaden istifa edeceğini açıklayarak meclis üyelerine veda etti.
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *