İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SATSO’da ödül heyecanı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı’nda Mart ayındaki çalışmaları değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Cuma günü saat 19.00’da SATSO’da gerçekleştirilecek Ödül Töreni’ne iş dünyasını davet etti. Kösemusul, “Bakanlarımız Fikri Işık ve Ayşenur İslam ile TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılacağı, iş dünyamızın düğünü olarak nitelendirdiğimiz bu özel gecemizde, şehrimize katkı sağlayan tüm dostlarımızı hep birlikte alkışlayalım istiyoruz” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1110 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Şubat ayı Kat’i Nizam ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis tarafından tasdik edildi.

Şehit ve Gazilerimizi Rahmetle Anıyoruz
Başkan Mahmut Kösemusul, meclis konuşmasına İstiklal Marşı’nın kabulü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümlerini kutlayarak başladı. Çanakkale Zaferi’nin milletimizin en kutlu destanlarından olduğunu dile getiren Kösemusul, “Çanakkale Zaferi milletimizin en kutlu destanlarındandır. Aziz şehitlerimizin, gazilerimizin imanı, vatan sevgisi, aşkı, mücadelesi, nesiller boyunca geleceğe yürüyecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, İstiklal Marşımızın kutlu kalemi Vatan Şairimiz Mehmet Akif’i, aziz vatanımız için kanlarını ve canlarını gözünü kırpmadan feda eden tüm şehit ve gazilerimizi minnetle, şükranla, saygıyla anıyorum.” diye konuştu.

Çözüm Süreci
Ulusal gündemde ihracat ve çözüm sürecindeki gelişmelere konuşmasında değinen Kösemusul, Sakarya ihracatını daha da yükseltecek hamlelere hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı. Çözüm sürecine olan desteklerinin sürdüğünü aktaran Başkan Mahmut Kösemusul, “Çözüm süreci, ülkemiz için çok önemli ve hayati bir süreçtir. Kan ve gözyaşı, yerini birlik ve beraberliğe, ortak idealler ve ortak hedefler yolunda cesaretli mücadeleye bırakmalıdır.” şeklinde konuştu.

90 bin İstihdam Bekliyoruz
İstanbul Sanayi Odası ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen sanayi yatırımları değerlendirme toplantıları ile ilgili düşüncelerini paylaşan Kösemusul, Sakarya’nın sanayi geleceği ile ilgili hazırladıkları yol haritasında çok dikkatli yol aldıklarının altını çizdi. Başkan Kösemusul, “Sakarya’mızda hamdolsun Türkiye’ye örnek birlik ve beraberlik ortamı var. Bu güçlü ortamı, ortak akıl ve birlikte çalışma kültürünü bölgemize de taşımak arzusundayız. Bu arzumuzu da inşallah yerine getirecek ve Sakarya’mızın meselelerini daha hızlı çözmek için güçlü işbirliklerini de başlatacağız. İstanbul Sanayi Odası ve Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ile önemli iki toplantı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, iki toplantımıza katıldı. İlgisi ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Sakarya’mızın geleceğini hep birlikte inşa ediyoruz. Şehrimiz için vites yükseltmeye devam ediyoruz. Sakarya’mız artık büyük hedeflere koşuyor. Sakarya’mız, 7 kurulu OSB’si, 2 Yeni OSB çalışması, otomotiv üssü olma yolundaki hedefi görmesiyle inşallah yeni bir döneme başlamıştır. Çok yakın bir gelecekte şehrimize 90 bin yeni istihdam bekliyoruz. Yeni Sakarya’mız hep birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla inşallah Yeni Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yeni Bir Dönem Başlıyor
Milletvekili aday adaylarının ziyaretleri ve siyasi partilerin seçim süreci ile ilgili istişarelerine de konuşmasında değinen Başkan Kösemusul, ortak hedefin Sakarya’nın her alanda çok daha fazla gelişim göstermesi olduğunu vurguladı. Kösemusul, “Sakarya’mıza hizmet için yola çıkan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Sakarya’mızın güçlü geleceği, STK’ların yüksek gayretinde, işbirliğinde, ortak aklında saklıdır. SATSO olarak Sakarya’mız için hayırlı ve güzel olanın daima peşinde olacağız. Seçimler yaklaşıyor. Sakarya’mız her anlamda yeni bir döneme başlıyor. Yeni döneme hazırlık sürecinde dün Yönetim Kurulu arkadaşlarımla İl Başkanlarını ziyaret ettim. Seçim sürecinin şehrimiz için hayırlarla sonuçlanacağına inanıyorum. Siyasi partilerin Sakarya’mızın geleceğine en önemli katkıları sağlayacak Vekillerimizin belirlenmesi noktasındaki istişarelerini çok önemsediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sakarya’mıza hizmet hedefi olan, katkı sağlayan herkesin Otomotiv Şehri Sakarya hedefli çalışmalarımıza daha fazla destek vermesini arzu ediyorum” diye konuştu.

Yıldızlarımızı Alkışlıyoruz
Meclis konuşmasının sonunda Cuma günü gerçekleştirilecek ödül töreni ile ilgili heyecanını da paylaşan Kösemusul, iş dünyasını programa davet etti. Başkan Kösemusul, “İş dünyamızın düğünü olarak nitelendirdiğimiz bu özel gecemiz için hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Geleneksel Sakarya’nın Yıldızları ödül törenimizi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşenur İslam ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleriyle, 27 Mart 2015 Cuma günü saat 19.00’da Odamızda gerçekleştireceğiz. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, İhracat olmak üzere üç ana kategoride ödüller vereceğimiz törenimizde ayrıca Özel Ödül Kategorisinde; Marka, Performans, Spor, Ar-Ge, İstihdam, Girişimcilik, Çevre, Eğitim alanlarında ödüllerimiz sahiplerini bulacak, şehrimize hizmet eden tüm dostlarımızı hep birlikte alkışlayacağız. Tüm dostlarımızı programımıza bir kez daha davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gündem Maddeleri
Aylık faaliyetlerin sunumunun ardından hususundaki 5174 Sayılı TOBB Kanununun 10. Maddesi Gereği, 2012 Yılında Durumları “Askı” Olan Üyelerimizin Oda Sicil l Kayıtlarının Silinmesinin görüşülmesi hakkındaki gündem maddesi oylanarak kabul edildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ, durumları askı olan üyelerinin sicil kayıtlarının silinmesi maddesinde ilgili üyelerle birebir görüşmeler ve irtibat çalışmalarının ardında 71 üyenin kayıtlarının güncellendiğini ve görüşmeler neticesinde sonuç alınamayan 450 üyenin kayıtlarının silineceğinin bilgisini verdi.

Meslek Komitelerinin Sorunları
Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi maddesinde kürsüye gelen Meclis Üyesi Turgay Çelik, arazi toplulaştırmasının önemine değinerek ilimizin verimli topraklarından maksimum seviyede faydalanmanın en doğru yolu olduğunu ifade etti. Çelik, “Tarım arazilerinin toplulaştırmasına Sakarya’nın çok ihtiyacı var. Nihayet bu konu 2015 Yatırım Planı içinde bu konu yer alıyor. Bu konuda bütçe ihtiyacı olduğu bilgisi de gelen yazıda yer alıyor. Bu konuda hassas olmalıyız. Ödenek çıkması konusunda girişim yapılmasını talep ediyorum. Çünkü bu sorunun çözümü ilimiz için büyük bir gelir sağlayacak ve ticaretimizi de canlandıracak” dedi.

16. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Oktay Topçu ise 5684 sayılı kanun ile ilgili sıkıntıları dile getirdi. Topçu konuşmasında, 1.5 yıldır bu konuda çalışmalar yapıp taleplerde bulunduğunu belirterek özellikle bireysel kredi kullanımında sigorta işlemleri konusunda kanunda değişiklikler olduğunu ifade etti. Topçu, “Kredi miktarları ve sigorta meblağı eş tutuluyordu. Yapım bedelleri üzerinden sigorta yapılması vardı bu da kanuna girdi. Yanlış uygulama ortadan kalktı. Bizim büyük sıkıntımız olan bankaların kredi kullananlara yapılan zorunluluklarda değişiklikler yapıldı.” dedi.

17. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Adnan Borazancıoğlu ise “Meslek komitemizde çok farklı iş kolları var. Kooperatifler de bunlardan biri. ASEM de bizim komite üyemizdir. Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000lik planlar çerçevesinde bulundukları alanı ticaret alanı olarak ilan etmelerinden dolayı mağdur oldular. Bu konuyu dile getirmek istedim” dedi.

21. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Akçam ise önümüzdeki günlerde Çin’de gerçekleştirilmesi planlanan uluslar arası fuar ile ilgili bilgi vererek “Şangay’da gerçekleştirilecek fuar, araç ekipmanları kaldırma indirme platformları araç alaşımlarını etkileyen ekipmanlar benzin istasyonları konusunda düzenlenecektir. Biz bu konuda katılımın sağlanması için ön çalışma yaptık, KOSGEB destekli bu fuarlara katılımınızı bekleriz” dedi. Akçam ayrıca, Polonya Çekoslovakya’da takım tezgahları konusunda genişletilmiş uluslar arası bir fuar olduğunu ifade ederek aynı dönemde İspanya’da endüstriyel makine ve ekipmanları fuarı konusunda detaylı bilgilendirmelerde bulunarak katılım talebinde olanların SATSO’ya başvurmasını dile getirdi.

Dilek ve Temenniler
Meclis Üyesi Turgay Çelik tarımsal üretimde devlet destekleri konusunda bilgilendirmede bulundu. Çelik tarım sektöründe olan üyeler açısından çok önemli bir devlet desteği olduğunun da altını çizdi.

Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ TOBB meclis üyelerine eğitim seminerleri devam ettiğini belirterek tüm meclis üyeleri için bu eğitimlerin faydalı olacağını ifade etti.

Meclis Üyesi Ercan Başnuh TOBB eğitimleri konusunda değerlendirmede bulunarak “Sakarya için SATSO neyse Türkiye için de TOBB o. Çok iyi verimli bir çalışma programı hazırlanmış ve önemli hocalardan eğitim alınıyor. Meclis üyelerinin katılımını öneririm” dedi.

Meclis Üyesi Adem Bilgen orman haftası için ağaç dikme organizasyonundan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkür etti. Yeşil nokta projesi kapsamında üye işyeri sözleşmeleri yapmaya başladıklarını ifade ederek her komiteden 5 üye talep ettiklerini belirtti.

Orman Haftası Kutlandı
Meclis toplantısından önce SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Orman Haftası dolayısıyla meclis üyeleri ile birlikte SATSO Hizmet Binası bahçesinde fidan dikti. Başkan Altuğ, “İnşallah bu ağaçların altında nice etkinlikler yapacağız” derken Başkan Kösemusul, “SATSO olarak çevre hassasiyetimizle, güzel Sakarya’mızın doğasına sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.