İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Stars Of Science, en iyi 8 kaşifini seçti

Stars Of Science, en iyi 8 kaşifini seçti

1909
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Qatar Foundation eğlenceli eğitim realite TV programı Stars of Science, kapsamlı seçmeler sonucunda ’En İyi Arap Kaşifleri’ başlıklı yarışması sona yaklaşırken en iyi 8 kaşifini seçti.



Qatar Foundation eğlenceli eğitim realite TV programı Stars of Science, kapsamlı seçmeler sonucunda ’En İyi Arap Kaşifleri’ başlıklı yarışması sona yaklaşırken en iyi 8 kaşifini seçtiğini duyurdu. 11’inci sezonun en iyi 8 kaşifin yarısının medikal geçmişe sahip olduğu aktarıldı.



Stars of Science jüri üyesi Profesör Fouad Mrad şu ifadeleri dile getirdi: "Fikirlerinizi dünyaya sunmak, cesaret vericidir. Ancak, karşılaşacağınız zorlukların ve güçlüklerin üstesinden gelmek ve bunlarla mücadele edebilmek, ayrı cesaret ve sabır gerektirir. Bu yılki yarışmacılar, bu tür bir cesareti, sabrı ve hep aradığımız yıldız kalitesini bizlere göstermiştir’.



kaşiflerin isimleri ve icatları şöyle açıklandı:



"Ürdünlü doktor Nuha Abu Yousef : Engelli yüz kaslarına sahip hastaların etkilenen göz kapaklarını kontrol etmelerini sağlayan giyilebilir bir cihaz ile sıralamaya girmiştir.



Faslı doktor Youssef El Azouzi : Kalp yetmezliği nedeniyle komplikasyon oluşma ihtimalini azaltmak için kalp yetmezliği yaşayan hastalardaki kan akışını böbreğe taşıyan makul akış düzenleyici stent tasarımıyla yarışmaya katıldı.



Cezayir’den Imadeddine Azzouz: Kanserli hücrelerin hastanın nefesiyle tespit edilmesini sağlayan bir teknoloji icat etti.



Sudanlı tıp öğrencisi Abdullah Alghaitabi: Aile planlaması kapsamında kadınlara yetki veren Doğurganlık Gösterge Bilekliği üzerinde çalışmayı planlıyor.



Tunus’tan Mohamed Kharrat: Anlık boğulmayı tespit eden ve otomatik olarak şişen Akıllı Yüzme Şortlarıyla potansiyel boğulanları su üstünde tutarak canlarını kurtarmaktadır.



Iraklı mühendis Husam Sameer: Klima kullanımını azaltan sürdürülebilir etkin konforlu beton paneller icat ederek gelecek nesiller için gezegeni korumayı amaçlıyor.



Ummanlı ziraat mühendisi Anfal Al Hamdani : Umman mutfağından ilham alarak pişirme malzemelerinin kullanımını kolaylaştıran Dry Lime Auto Extractor (Kuru Kireç Otomatik Ekstraktör) ürününü icat etmiştir.



Katarlı yarışmacı Abdulrahman Saleh Khamis: Müslümanların ibadetlerini daha rahat yapmalarına olanak tanıtan Interactive Educational Prayer Carpet (İnteraktif Eğitim Amaçlı Seccade) ürününü geliştirmiştir."
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *