İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Tarıma can suyu jeotermal enerji

Tarıma can suyu jeotermal enerji

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; jeotermal enerjiyle ısıtılması hedeflenen tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesi için protokol imzaladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç tarafından jeotermal enerjiyle ısıtılması hedeflenen tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesi için protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile bitkisel üretim işletmelerinin ihtisas konusuna göre bir araya getirilerek, üretimin her safhasında kontrol edildiği, üretimde verim ve kalitenin arttırıldığı, düşük maliyetli üretimin teşvik edilerek karlılığın sağlandığı, modern tarıma geçişi hızlandırarak yıl boyu üretimi yaygınlaştırmayı sağlayacak ve iyi uygulama örneği teşkil edecek. Jeotermal kaynakla ısıtılan tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesi kurulması hedefleniyor.

Jeotermal kaynakla ısıtılacak

Büyükşehir Belediyesi olarak jeotermal enerjiyle ısıtılan tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesi kurulabilecek alanların belirlenmesi noktasında en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, bu proje ile tarıma yeni bir ivme kazandırmak üzere yola çıktıklarını ifade etti. Başkan Yılmaz "Jeotermal kaynakları organize sanayi bölgesinde kullanarak sıfıra yakın bir maliyetle seraların ısıtıldığı katma değeri yüksek ürünleri Balıkesir’de yetiştireceğiz" açıklamasında bulundu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *