İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Üniversiteler üretimin dinamosu olmak zorunda

Üniversiteler üretimin dinamosu olmak zorunda

679
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri Fuarı’ ilgi gördü. İki gün süren ve yaklaşık 50 firmanın stant açtığı fuarı on binlerce öğrenci ziyaret etti.

BUÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 3-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kariyer Günleri Fuarı’nda Türkiye’nin önemli firmaları stant açtı. 50’ye yakın kurum ve kuruluşun katılım gösterdiği etkinlikte öğrenciler hayallerini süsleyen firmalarla doğrudan temasa geçmenin mutluluğunu yaşadı. Fuar kapsamında yapılan oturumlarda da insan kaynakları uzmanları öğrencilere doğru öz geçmiş hazırlama ve iş başvurusu hakkında bilgiler verdi.

Fuarı gezen ve oturumlara katılan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak öğrencilere sadece diploma veren bir kurum olmak istemediklerini söyledi. Ar-Ge üreten ve bunları lisanslayan bir üniversite haline gelmek istediklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Üniversiteler ülkenin üretim anlamında dinamikleri olmak zorundadır. Kendi içine kapanan üniversitelerin kimseye faydası dokunmaz. Önce kendi içinde bulunduğu şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak. Bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret edecek, ülkenin ihtiyaç duyduğu bilimsel çalışmaları yapmak için gayret sarf edecek üniversiteler gerekiyor. Dolayısıyla bir üniversitenin öğretim üyeleri, sadece öğrencilerine ders anlatmaya kilitlenmemelidir” diye konuştu.

Dünyanın her geçen gün değiştiğine işaret eden Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğretim üyelerinden bu gelişmeleri yakından takip etmelerini istediklerini vurguladı. Bursa’da çok sayıda sektörün temsilcilerinin bulunduğunu kaydeden Ulcay, “Meselâ şehrimizde otomotiv ve tekstil endüstrisinin önemli temsilcileri bulunuyor. Değişim ve dönüşüm noktasında ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaların geliştirilmesi ve bilimsel alt yapısının hazırlanması aşamasında biz üniversiteler devreye girmeliyiz. Onları yönlendirmek ve yardımcı olmak noktasında destek verebilmeliyiz. Bu olmadığı zaman dışarıdan teknoloji getirmek zorunda kalırız. Ülkenin büyümesinin önündeki en büyük engel de budur. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak, şehrimizin dönüşümüne ve büyümesine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *