İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Veri hazırlama araçları pazarı 2030’da 20,3 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak

Veri hazırlama araçları pazarı 2030’da 20,3 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacak

Veri analitiği, büyük veri ve iş zekâsı gibi kavramlar son dönemde iş dünyasında başarı ve rekabet avantajının önemli koşullarına dönüştü. YouGov araştırma şirketi tarafından yürütülen bir çalışmada, işletmelerin tüketiciler, üretim süreçleri ve operasyonlardan elde ettiği verileri anlamlı ve eyleme geçirilebilir çıktılara dönüştürmede yaşadığı yetersizliklerin, şirket başarısına olumsuz etki ettiği görüldü. Öte yandan 5 liderden üçü verinin stratejik açıdan önemli olduğunu düşünse de, çalışmaya katılan işletmelerin yalnızca %3’ünün tam anlamıyla veri merkezli bir yaklaşım benimseyebildikleri görüldü. Bu kapsamda, veriyi sunma aşamasında rapor sorgusu, rapor parametresi, arayüz tasarımı ve test gibi aşamaların verimlilik kayıplarına yol açtığını düşünen Ankara merkezli yazılım şirketi Kuadron Bilişim, veri hazırlama uygulaması olarak tasarladığı yeni ürünü Reportql’i duyurdu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Kuadron Bilişim Genel Müdürü Gökhan Öziç, “Kurumsal kaynak planlama (ERP), müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), kalite yönetim sistemleri gibi iş yazılımlarında edindiğimiz 20 yıllık deneyim, bize verinin işletme başarısı için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Veri hazırlama uygulamamız Reportql, büyük veri setlerini dört adımda kolayca anlamlı ve anlaşılabilir raporlara dönüştürebiliyor” dedi.

Veriden yararlanmamak satış büyümesini, inovasyonu ve sürdürülebilirliği engelliyor

Yürütülen araştırmada veri olgunluğuna erişilememesinin satışları %30, inovasyonu %28, müşteri deneyimini iyileştirmeyi %24, sürdürülebilirliği %21, verimliliği ise %21 oranında sınırlandırdığı görülüyor. Veri hazırlama araçları pazarının her yıl %18 bileşik büyümeyle 2030'a kadar 20,31 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını belirten Gökhan Öziç, “Verimliliği düşüren süreçler, yalnızca çalışanları değil, verinin hazırlanması sırasında bilgi işlem uzmanları ile yazılım geliştiricileri de etkiliyor. Reportql, sahip olunan veriyi temel SQL bilgisi ve düşük kod (low code) yaklaşımıyla dakikalar içinde işe yarar şekilde sunmaya yarıyor. Postgre, Oracle, Mysql, SQL Server gibi popüler tüm veritabanlarını destekleyen Reportql, canlı (Ad Hoc) verinin tablo, pivot veya grafik rapor formatında, e-posta veya uyarı bildirimleri veya Telegram, Teams ve Slack gibi chat uygulamaları üzerinden bot oluşturarak kolayca servis edilmesine imkân sağlıyor. Veri sunumunu, SQL ile veri setini oluşturma, parametreleri belirleme, veri kaynağını seçme ve yayımlama gibi dört basit adımda tamamlamayı mümkün kılan Reportql, minimum sistem gereksinimi sayesinde sunucu üzerinde birkaç dakika içinde kullanıma hazır hale getirilebiliyor. İki faktörlü kimlik doğrulama özelliğiyle güvenliği üst seviyeye çıkaran Reportql, anlamlı veriyi masaüstü, mobil veya tablet cihazlardan erişilebilir kılıyor. Ayrıca white label iş modeline uygun olan ürünümüz, sahip olduğu pazaryeri altyapısı sayesinde yazılım üreticilerinin kendi uygulamaları için oluşturdukları raporları platform üzerinden satışa çıkarabilmelerine de imkân sağlıyor” diye konuştu.

İş yazılımlarında 20 yılı aşkın deneyim

Kurumsal yazılımların yanı sıra mobil uygulama geliştirme, özel yazılım geliştirme ve IT danışmanlığı konularında da 20 yılın üzerinde bilgi birikimi ve deneyime sahip olduklarını vurgulayan Kuadron Bilişim Genel Müdürü Gökhan Öziç, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Faaliyetlerine Ankara OSTİM Teknopark çatısı altında devam eden şirketimiz, bugün Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye Sutopu Federasyonu, Kütahya Çinigaz Dağıtım ve TİGEM gibi önemli kamu kuruluşlarına ve özel şirketlere hizmet veriyor. 2022, Kuadron Bilişim olarak ciro bazında büyümeyi sürdürdüğümüz bir yıl oldu. Yeni yılda müşteri portföyümüzü genişletip, nitelikli uzman kadromuzla yeni proje ve ürünler geliştirmeyi sürdüreceğiz. Yeni yıla online data servis çözümümüz Reportql’in kullanıcı sayısını artırmak ve büyük ölçekli projelere imza atmak isteyen yazılım mühendislerini istihdam etme hedefleriyle giriyoruz. Müşteri ihtiyaçlarını merkeze alarak, bütünsel bir yaklaşımla geliştirdiğimiz kullanıcı dostu ve işletmeye özel çözümlerle iş ortaklarımıza değer katmaya devam edeceğimiz 2023’ün, yeni başarı hikayeleri yazacağımız bir yıl olacağına inanıyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *