İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Sektörel Yılsonu enflasyon tahmini düşürüldü (1)

Yılsonu enflasyon tahmini düşürüldü (1)

1832
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, 2019 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 12 olarak açıkladı. Bir önceki rapor döneminde yılsonu için enflasyon tahmini yüzde 13,9 olarak bildirilmişti.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, 2019 yılı 4’üncü çeyreğine ilişkin Enflasyon Raporunu açıkladı. Merkez Bankası’nın Karaköy’de bulunan binasında düzenlenen toplantıda konuşan TCMB Başkanı Murat Uysal, bir önceki raporda yüzde 13,9 olarak belirtilen yılsonu enflasyon tahminin 1,9 puan geri çekilerek yüzde 12’ye indirildiğini açıkladı. 2020 yıl sonu için enflasyon tahmini ise bir önceki raporda olduğu gibi yüzde 8,2 seviyesinde tutuldu.



2019 yıl sonunda yüzde 12 olarak gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini açıklayan Uysal, “Enflasyonun, 2020 yıl sonunda yüzde 8,2’ye geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağı tahmin edilmektedir. Bu çerçevede enflasyonun yüzde 70 olasılıkla 2019 yılı sonunda orta noktası yüzde 12 olmak üzere, yüzde 11,2 ile yüzde 12,8 aralığında; 2020 yılı sonunda orta noktası yüzde 8,2 olmak üzere yüzde 5,3 ile yüzde 11,1 aralığında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir” dedi.



Uysal, “2019 yıl sonu enflasyon tahmininin Temmuz Enflasyon Raporu’na göre 1,9 puan aşağı yönlü güncellenmesinde; gıda fiyatları varsayımındaki aşağı yönlü güncelleme (-1,2 puan), enflasyon ana eğilimindeki iyileşme (-1,1 puan), Türk lirası cinsi ithalat fiyatları varsayımındaki gerileme (-0,3 puan), çıktı açığındaki güncelleme (+0,1 puan), tütün ürünleri fiyatlarındaki ayarlama (+0,6 puan) katkı yapmıştır” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *