İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başkan Söğüt, “Kamulaştırma yaptıklarımızıda konuşun”

Körfez Belediye Başkanı Söğüt, “Bizim her şeyimiz şeffaf. İhaleye çıkılır, rekabet ortamı yaratılır en yüksek teklifi verene satılır. Kamulaştırdığımız arsaları da konuşalım. Sadece satıyorsunuz demek yanlış” dedi.

Körfez Belediyesi’nin Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Başkan Şener Söğüt’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ayrıca AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Başkan Söğüt, meclise satışı yapılacak arsalarla ilgili bilgi vererek, “Burada alacağımız karar sadece satış yetkisi. Belki satmayacağız. Daha önce aldığımız ama satmadığımız yerler de var. 

İHALELERİMİZİN HEPSİ ŞEFFAF

Bölgeleri sizlerle paylaşmak istedik. Tartışalım, düşüncelerimizi aktaralım. Bir sonraki ay komisyon baksın değerlendirsin kararımızı alalım. Biz açık ve şeffaf bir şekilde ihaleleri yapıyoruz. Zaten burası konut dışı kentsel çalışma alanı. Bölge sanayi alanı. Belediye olarak bir imalathane tesis açacak değiliz. Dünyadaki ekonomik koşullar hemen hemen her kesimi birtakım tedbirler almaya sevk etti. Biz ‘satmak için satalım’ mantığı ile hareket edecek olsak bu adımı 2 sene ya da 1 sene önce de atabilirdik.

SATTIĞIMIZ KADAR ALIYORUZ DA

Kirazıyalı’da bir alan var burayı trampa ile alalım dedik. Bu trampa yapılıyor ama bizim fazladan 2.5 milyonluk ödeme yapmamız gerekecek. Bunlar sürekli olan şeyler. Bir tarafta satış yaparken, kamulaştırma için de yer alıyoruz. Birçok yer var önümüzde. Bir taraftan satıyorsun ama bir taraftan da alıyorsun. Satmayalım ama vatandaşın sorununu da kamulaştırmalarla çözelim. Bu anlayışı doğru bulmuyorum” dedi. Madde, oy çokluğu ile komisyona havale edildi.

BÜTÇE 13 MAYIS’TA GÖRÜŞÜLECEK

Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi maddesinin de 13 Mayıs Cuma günü yapılması kararlaştırıldı. Başkan Söğüt, “Bununla birlikte ek bütçe için de görüşeceğiz. 5 iş günü içerisinde yapılması gerekiyor. O yüzden cuma günü yapacağız. Malum birçok belediye bunu yapmak zorunda kaldı. Personel giderleri, akaryakıt, elektrik, inşaat gibi kalemlerde artış olunca bütçede sapmalar oldu. Bunları ek bütçe görüşmelerinde zaten sizlere aktaracağız” dedi.

SIFIR ATIK İÇİN YETKİ VERİLDİ

Mecliste sıfır atık yönetim sistemi uygulamalarının iyileştirilmesi ve yaygınlaştırılması maksadıyla, Büyükşehir Belediyesi ile ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve buna yönelik hazırlanacak protokolleri imzalama yetkisinin Başkanlık Makamına verilmesi maddesi de görüşüldü. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın