İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bülbül “Parlamenter Sistemden Yanayım”

MHP Sakarya İl Teşkilatı Eski Başkanı Muharrem Bülbül, parlamenter sistemden yana olduğunu söyledi. Bülbül, “Savunduğum şey, dün de aynıydı, bugün de aynı” dedi.

SAKARYA – Hülya SÜRÜCÜ
MHP Sakarya İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül’ün babası olan, fikir, düşünce ve görüşleri ülkücü camia tarafından çok önemsenen ve il başkanlığı sürecinde gösterdiği performansı ile hatıralarda yer edinen, duayen ülkücü Muharrem Bülbül, AK Parti’nin Başkanlık Sistemine ilişkin yaptığı teklifi gazeteci Hülya Sürücü’ye değerlendirirken şunları söyledi:

“ÖNCE, TEKLİFİN MAHİYETİ ORTAYA KONMALI VE KAMUOYU BUNU BİLMELİ”

“Yapılan teklifin mahiyetinin tam olarak ortaya çıkması lazım önce… Başkanlık sistemine genel itibariyle karşıyız.

Genel başkanın da dediği gibi parlamenter sistemden yanayız, yani görüşümüz öteden beri aynı. Değişmedi.

Fiili durumun ortadan kalkması için genel başkanın girişimi sözkonusu. Ben neticelerin olumlu olacağına inanıyorum. Başkanlık sistemine neden karşısınız derseniz, bizim çok eski yıllardan beri, rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş beyin sağlığında, 9 ışık çerçevesinde, başkanlık sistemi ile ilgili müspet ifadeleri vardı. Türkeş bey “parlamenter sistemin memleketin hayrına olacağına inanıyoruz” demişti.

Biz de genel başkanın ifade ettiği gibi, güçlendirilmiş parlamenter sistemden yanayız.

AK Partinin bu noktada ortaya koyduğu Anayasa teklifinin mahiyetinin ne olduğu henüz net olarak açıklanmadı. Mahiyetinin bir an önce açıklanmasının ve kamuoyu tarafından da bilinmesinin yararlı olacağını düşünüyorum.

Önümüzdeki günlerde herşey berraklaşır diye umut ediyorum. Kısacası beklemek ve görmek lazım.”