İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Siyaset Dikbayır, hazırladığı soru önergesini Meclise sundu

Dikbayır, hazırladığı soru önergesini Meclise sundu

997
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır,  Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istemiyle T.B.M.M.'YE soru önergesi sundu. 

‘’Almaya zorlanıyor’’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın Meclise sunduğu önergede: ‘’ 2021-2022 eğitim-öğretim yılının açılması ile birlikte çocuk okutan ailelerin eğitim-öğretim masrafları yüksek enflasyon nedeniyle bir önceki yıla göre 2 katına çıkmıştır.  Asgari ücretle çalışan bir vatandaş çocuğunun bireysel okul ihtiyaçlarına cevap veremezken okulların tuvalet kağıdı, çöp poşeti, dosya kağıdı vb. Bakanlığın temin etmesi gereken temel ihtiyaçlarını da almaya zorlanmaktadırlar ’’ diye belirtti. 

‘’Büyük bir adaletsizlik ve de kanun dışıdır’’

Dikbayır: ‘’ Çocuğunun ihtiyaçlarını bile borç harç alarak karşılamaya çalışan ailelere bir de bu masrafları yüklemek Devletin temel görevi olan eğitimin paralı hale dönüştürülmesinden başka bir şey değildir. Anayasamızda belirtilen sosyal devlet ilkesi gereği, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanması gereken ancak okul yönetimleri tarafından velilere yüklenen temel harcama kalemlerinin zorla aldırılması büyük bir adaletsizlik ve de kanun dışıdır. 

Bu bağlamda;

1- 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için her bir okula ortalama yıllık ne kadar ödenek gönderilmekte ve bu ödeneğin ne kadarı harcanmaktadır?

2- Yurt çapında kaç okulumuz da temizlikçi görevlendirilmiştir, temizlik görevlisi bulunmayan okul sayısı kaçtır?

3- Özellikle pandemi döneminde her okulumuz için ayrı ayrı hangi hijyen malzemeleri Bakanlığınızca alınmış ve kullanıma sunulmuştur? Okullar hijyen bakımından nasıl denetlenmektedir?

4- Okul yönetimlerinin özellikle İlköğretim okullarında öğrenci velilerinden tuvalet kâğıdı, çöp poşeti, dosya kâğıdı zorunlu olarak talep etmelerinin önüne geçmek için Bakanlığınızca herhangi bir önlem alınmış mıdır?

5- Bakanlık olarak, çağdaş bir eğitim-öğretim için gerekli tüm masraflar hesaplandığında Bakanlığınızın bütçesinin ne kadar olması gerekmektedir? ’diye ifade etti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *