İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Doğanay; "Tarımsal desteği 10 kat arttırdık"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında, yarından itibaren üreticilere toplam 599,8 milyon liralık ödeme yapılacağını bildiren AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; “2002 yılında Bolulu çiftçimiz zirai destek ödemelerinden 6.1 milyon lira yararlanırken bu rakam 2016 yılında 62 milyon liraya çıkmıştır. AK Parti iktidarımızda sadece bir yılda çiftçimize verilen desteği 10 kat arttırdık” dedi.

BOLU
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında, yarından itibaren üreticilere toplam 599,8 milyon liralık ödeme yapılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti iktidarının çiftçimize zirai destek noktasında önemli destekler verdiğini söyledi.

Bolu’da çiftçimize 2003’ten bugüne 210 milyon lira karşılıksız zirai destek sağlandığını belirten Doğanay, bu desteğin her yıl artarak devam ettiğini söyledi.

Doğanay; “2016 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında, yarından itibaren üreticilere toplam 599,8 milyon liralık ödeme yapılacak. Ödemeler kapsamında genç çiftçi, kırsal kalkınma, tarım sigortası, hayvan gen kaynakları, iyi tarım, süt tozu, tarımsal yayım ve danışmanlık, sertifikalı tohum kullanım ve üretim, biyolojik mücadele, lisanslı depolarda ürün depolama kiralama, süt ve Ar-Ge desteklemeleri için ilimiz çiftçilerimize verilecek hibe desteği, yarın 18.00’den sonra üreticilerimizin hesaplarına aktarılacak. Yatacak bu hibelerin ardından kalan destek ödemeleri ise 20 Aralık sonrasında üretici hesaplarına aktarılmaya başlanacak. 2002 yılında Bolulu çiftçimiz zirai destek ödemelerinden 6.1 milyon lira yararlanırken bu rakam 2016 yılında 62 milyon liraya çıkmıştır. AK Parti iktidarımızda sadece bir yılda çiftçimize verilen desteği 10 kat arttırdık. AK Parti iktidarı olarak tarım sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanması, köyden kente göçün engellenmesi, yeniliğe açık modern tarım işletmelerinin kurulması, gençlerimizin köylerinde istihdamının sağlanması amacıyla çiftçimize desteğimiz sürecektir” dedi.