İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Duygu Çetinkaya Acar Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı 

Avukat Duygu Çetinkaya Acar, 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı 

Avukat Duygu Çetinkaya Acar, İYİ Parti Sakarya Milletvekilliği A. Adaylığını 4 Şubat’ta düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. 6 Şubat Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli yaşanan depremler dolayısıyla açıklamasını paylaşmayan Avukat Duygu Çetinkaya Acar, genel seçim sürecinin hızlanması ve netleşmesi ile seçim çalışmalarına hız verdi. 

‘’Bir Türk kadını olarak’’ 

İYİ Parti Sakarya Milletvekili A. Adayı Duygu Çetinkaya Acar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ‘’33 yaşında, evli ve 1 kız çocuğu annesiyim. 2012 yılında Hukuk Fakültesini bitirdim. Doğruluk, eşitlik, hak ve adalet yolunda savaşmak için avukatlık cübbemi giydim. Ülkeme daha iyi hizmet etmek ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için Kanada Second Language Institute ve İngiltere University of Cambridge eğitimler aldım.  Genç bir avukat olarak mesleğimi icra ederken, hukukun nasıl ayaklar altına alındığını, farklı düşünenlerin nasıl susturulduğunu gördüm. Ülkemizin kötü gidişatını görmüş bir Türk kadını olarak,” İYİ” şeyler için harekete geçmeyi vatani bir borç bildim’’ diye konuştu.  

‘’Yılmamış cesur yürekli insanlarız’’ 

Milletvekili A. Adayı Duygu Çetinkaya Acar 25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti çatısı altında iyiler hareketine katılarak siyasete atıldığını belirterek: ‘’Partimin kuruluşundan itibaren içinde yer aldım. 2 dönem İl Başkan Yardımcılığı görevini icra ettim.  Partimiz kurulduğu günden beri iktidarın en büyük alternatifi oldu. Bizler “Bu iş böyle olmaz” diyerek her türlü hakarete, tehdide ve baskıya göğüs germiş, yılmamış cesur yürekli insanlarız’’ dedi.  

‘’Nene Hatunların, Kara Fatmaların torunlarıyız’’ 

Milletvekili A. Adayı Duygu Çetinkaya Acar: ‘’Bizler Türk kadınının kahramanlık simgesi Nene Hatunların, Kara Fatmaların torunlarıyız. Şimdi “İYİ” bir gelecek için, çocuklarımız için, Türkiye’miz için mücadele etme sırası bizlerde. Başta Sayın Genel Başkanım Meral Akşener olmak üzere, partimizin her bir üyesinden memleket için mücadele etmeyi ve yılmak nedir bilmeden gece gündüz çalışmayı öğrendim.  Sayın Genel Başkanımız, ülkemizi karış karış gezerek halkımıza kulak vermiş, umutlarımızı yeşertmiştir. İYİ Parti olarak milletimize rahat bir nefes aldıracak ekonomi, eğitim, sağlık, savunma, tarım, sosyal ve kültürel politikalarımızla milletimizi güneşin aydınlığına ulaştırmak için çalışacağız’’ diye ifade etti.   

“Yaşasın Hürriyet Kahrolsun İstibdat” 

Milletvekili A. Adayı Duygu Çetinkaya Acar: ‘’Ben Genel Başkanı kadın olan bir partinin neferi olarak, “Kadın Yükselecek Türkiye Güçlenecek” diyen bir Genel Başkanın biz kadınlara önder olduğu bu yoldan yürüyerek 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde partimden aday adayıyım. Ben, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizle derdi olanlarla mücadele etmeye adayım. Hukukun üstünlüğünü güvence altına almaya adayım. Kadın hakları için mücadele etmeye, kadın cinayetlerini durdurmaya adayım. Mülteci sorununa çare olmaya adayım. İfade özgürlüğü için mücadele etmeye adayım. Derse aç giren çocuklarımıza aş olmaya adayım. Umutsuzluk içinde ülkesini terk eden gençlerimize umut olamaya adayım. Emeklilerimizin refah içinde yaşaması için adayım. Ben “yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat” demek için adayım’’ dedi. 

‘’Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun’’ 

Milletvekili A. Adayı Duygu Çetinkaya Acar: ‘’Allah’ın izni ve aziz milletimizin desteğiyle, bu zifiri karanlıktan kurtulmaya, aydınlık yarınlara ulaşmamıza az kaldı. Güçlü ve müreffeh Türkiye’yi hep birlikte var etmeye az kaldı. Hakkı, hukuku ve adaleti hep birlikte tesis etmeye az kaldı. Bunun için Türkiye’mize ve Sakarya’mıza İYİ Parti yakışır. İyiler Hareketi yakışır. Türk’ün Büyük zaferinin yazıldığı Sakarya’mıza bir kadın vekil yakışır. Hak nedir, hukuk nedir, adalet nedir bilen bir hukukçu vekil yakışır. Ülkesini, milletini ve devletini gözü gibi sakınan tertemiz bir vatansever vekil yakışır. Sakarya’da da Türkiye’de de bu sefer iyiler kazanacak. El ele, kol kola hep birlikte kazanacağız! 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığımın şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum’’ diye konuştu. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın