İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kadınların hür ve erkekler ile eşit bireyler olduğu göz ardı edilmektedir’

İYİ Parti Sakarya İl Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle İlçe Kadın Politikalar Başkanlarına göstermiş oldukları özverili çalışma ile Türkiye’de kadın üye sayısında 3.’lüğe geldikleri için plaket verdi.
 
İYİ Parti Sakarya İl Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan ve yönetimi, İlçe Başkanları ve yönetimleri ile birlikte Çark caddesi civarı dolaşarak karanfıl ve mor maske dağıtımı gerçekleştirdiler.
 
Haklı mücadele
Akçalışkan basın açıklamasında: ”Bugün, 8 Mart 1857’de New York’ta çoğunluğu kadın olan işçilerin eşit işe eşit ücret talebiyle ve insancıl koşullarda çalışma isteğiyle grev yaparken fabrikada kilitlenmeleri sonucunda yanarak hayatlarını kaybettikleri gündür. Bugün, kadınların haklı mücadelesinde nasıl engellendiklerinin apaçık gözler önüne serildiği gündür. ”dedi.
 
”Kadınlar çabalamak zorunda”
İYİ Parti Sakarya İl Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan: ”Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.” sözünü yapmış olduğu çalışmalara temel almış, kadın-erkek eşitliğini sağlamak için birçok ülkeden daha önce kadınların haklarını kazanmaları için yasa düzenlemeleri yapmıştır. Ancak günümüze geldiğimizde, yürütülen yanlış politikalar sonucu ülkemizde kadınların statüsü medeniyet seviyesine ulaşacağı yerde maalesef geriye gitmiştir. Kadını yok sayan, aşağılayan, kadın yoksulluğunun artmasına sebep olan anlayış iktidarca desteklenmekte; kadınların hür ve erkekler ile eşit bireyler olduğu göz ardı edilmektedir. Ekonomik sistemin ürettiği sömürü en çok kadınları etkilemekte, iş dünyasında da kadınlar hayatta kalmak için var gücüyle çabalamak zorunda bırakılmaktadır. ”diye belirtti.
 
Ev içi yük
Akçalışkan: ”Ülkemizde kadına yönelik şiddet vakaları gün geçtikçe artmakta, neredeyse her gün bir şüpheli kadın ölümü gerçekleşmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği derinleşmekte, pandemiyle birlikte kadınların ev içi yükü daha da artmakta ve kadın istihdam oranları düşmektedir. Siyasette, medyada ve toplumsal yaşamda eril dil yaygınlaşmakta, bunun sonucu olarak eril anlayış adalet sistemine de sıçramaktadır. Eril adalet anlayışı ise savunmalarda mağdur kadının onurunu zedeleyecek ifadeler kullanılmasına ve verilecek cezalarda indirime gidilmesine yol açmaktadır. ”diye ifade etti.
 
Şiddetin ve ayrımcılığın önlendiği
Akçalışkan mesajında: ”Biz İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı olarak kadınların toplumda birey olarak var olduğu, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadınlara yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın önlendiği Türkiye hayalimiz gerçekleşene dek mücadelemize devam edeceğiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşmiş olan kazanımlarımızdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. ”diyerek sözlerine son verdi