İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selçuk Kılıçaslan ‘Ekonomik ve sosyal destek yok!”

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası duyurduğu “tam kapanma” kararlarını değerlendirdi.
 
”Geç alınmış bir karar”
Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınına dair yeni tedbirleri açıkladı. İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, açıklanan kapanma kararının geç kalınmış bir karar olduğunu vurguladı. Kılıçaslan, kapanma kararının ekonomik ve sosyal destek paketleri olmadan açıklanmasını eleştirdi. Kılıçaslan açıklamasında tam kapanma kararının doğru ama geç alınmış bir karar olduğunu belirterek,  ihtiyaç sahibi vatandaşların bu süre içerisinde devletten ne gibi destek alacaklarının da açıklamasının gerekli olduğunu belirti. Kılıçaslan: ”Vatandaşlarımız, ömürleri boyunca Devletimize vergi verdiler. Şimdi Devlet milletinin yanında olmalıdır”
 
”Destek paketi ortada yok”
Kapanma kararının ekonomik ve sosyal destekten yoksun şekilde açıklanmasını eleştiren Kılıçaslan: “Bir destek paketi yok ortada. Hiçbir sosyal destek yok. Elektrik, su gibi giderleri nasıl karşılanacak bu insanların? Hadi faturalardan ödeme almamak kararını geçtim, bir erteleme ya da yapılandırma açıklanabilirdi en azından. Sgk, kira, fatura, stopaj, kdv, çekler, kredi borçları ne olacak? Günlük yevmiye usulü çalışarak ekmeğini çıkaran emekçi ne olacak?  Büyük eksikliler içinde çıkan bu karar, sağlık ve toplum sağlığı açısından mutlaka fayda sağlayacaktır. Ama ekonomik olarak esnafı ve dar gelirliyi çok zorda bırakacaktır. Bir an önce destek paketlerinin açıklanmasını bekliyoruz” diye belirtti.