CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, milletin 31 Mart’ta tercihini yaptığını ve belediye başkanlarının göreve başladığını vurgulayarak, "Artık İstanbul olayını kapatıp, İstanbul seçimini geride bırakıp, yolumuza devam etmeliyiz. Artık bu iş bitmeli, Türkiye kendi gerçek gündemine, ekonomiye dönmeli" dedi.
Engin Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerin sona erdiğini, belediye başkanlarının mazbatalarını aldığını, görevlerinin başına geçtiğini, millete hizmet etmek istediğini söyledi. Özkoç, “Seçimler geride kaldı. Millet tercihini yaptı, sonuç kesinleşti ama milletin mesajını almak istemeyenler, millete kulak tıkayanlar, demokrasi tarihinde eşine rastlanmayan bir şekilde başka arayışlara giriyorlar. Bu doğru bir yol değil. Seçilmiş belediye başkanları, millete hizmete başlamış, milletin dertlerine derman arıyor. Bir an önce TBMM’nin de ülkeyi yönetenlerin de yapması gereken budur. Millete kulak verin. Milletin çığlığına kulak verin” diye konuştu.
LİNÇ GİRİŞİMİ ÖNERGESİ TBMM’DE
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimiyle ilgili üç grup başkanvekilinin hazırladığı araştırması önergesinin yarın TBMM gündemine alınmasını isteyeceklerini belirten Özkoç, şunları söyledi:
“Demokrasilerde seçim sonuçlarına sabır, anlayış göstermek gerekir. Ortamı daha da kızıştırarak, 'Seçimleri kaybettik ama acısını sizden çıkartırız' demek, 82 milyonun şehidi olan bir şehit cenazesinde ana muhalefet liderine linç kampanyası yürütülmesi, bunda emniyet ve jandarmanın gerekli önlemleri almaması, İçişleri Bakanı'nın linç kampanyasını bilinçli ve istekli olarak kendisinin provoke etmesi, mağduru suçlu ilan etmeye çalışması tahammül edilir değildir.
Çubuk'ta vahim bir olay yaşadı. Biz bu olayla ilgili bir çalışma grubu oluşturduk. Bu defteri süreç tamamlanıncaya kadar kapatmıyoruz. Genel Başkanımızın cenazeye geleceğinin bildirilmediği söylendi. Bunun aksini kanıtladık. ‘Taş, sopa, yoktur’ denildi. Sopa, taş, kaya parçası atanları, görüntülerde tespit etti. 6 dakikalık bir video hazırladık.
Bir linç girişimi daha farklı nasıl olur? Birine yumruk atacaksın, tekme atacaksın, 'girdiği evi yakın' diyeceksin, emniyet tedbiri almayacaksın. Bu nasıl bir olaydır? Nasıl kendimizi güvencede hissedeceğiz? Ana muhalefet liderine bu yapılıyorsa, sıradan bir insan bu ülkede kendisini nasıl güvende hissedip, sokakta dolaşıp, fikrini nasıl açıkça söyleyecek?"
Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 550 güvenlik görevlisi, 20 jandarma istihbarat görevlisi olduğunu yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Bir şehit cenazesinde 20 jandarma istihbarat görevlisi ne yaptı? Herkesin anladığı gerginliği onlar anlamadı mı?İşler kötüye gidiyor, taşlar, sopalar var, insanlar yakmaktan, öldürmekten bahsediyor, üstlerine diyemediler mi? Eğer öyleyse vahim ama eğer söyleyip amirleri 'gereğini yapmayın' dediyse bu ondan da daha vahim.
Grup başkanvekilleri olarak verdiğimiz araştırma önergemizi yarın TBMM gündemine getireceğiz. ‘Üzüldük, olmaması gerekirdi’ diyenler, söylemlerinde samimi ve içtense bu önergeyi kabul etmeleri gerekir.”
GERÇEK GÜNDEM EKONOMİ
Türkiye’nin gerginlikten çıkmaya, normalleşmeye ve gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesi gerektiğini ifade eden Özkoç, belirsizliği büyüten ve gerilim yaratan seçim atmosferinden çıkılması gerektiğini vurguladı. Özkoç, “İstanbul seçimi konusunu kapatıp yolumuza devam etmeliyiz. Artık bu iş bitmeli, Türkiye kendi gerçek gündemine; ekonomiye dönmeli. Millet, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesini CHP'li Ekrem İmamoğlu kazanmıştır' demiş, YSK oy oranlarını açıklayarak bunu ispat etmiş, mazbatasını vererek görevine davet etmiştir. Bundan sonra yapılacaklar; ekonomiyi daha gerecek, toplumu karşı karşıya getirecek, ayrıştıracak, ne ekonomiye ne ülkeye yararı olacak girişimlerdir. Halkımız aç, 8.5 milyon işsiz var. Gençler iş bulamıyor. Üniversiteyi bitirmişler ama iş bulamıyorlar. Türkiye’nin bu tabloyu daha fazla taşıması mümkün değil. Biz CHP olarak bir Ekonomi Masası kurduk ve çözüm önerilerimizi hazırladık. Ekonominin toparlanması için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Öncelikle hukuk ve demokrasiye dönülerek güven ortamı oluşturulmalı. Şeffaflık sağlanmalı, kamuda liyakate önem verilmeli. Üretime dönük teşvikler devreye sokulmalı, sanayicimize, çiftçimize yabancılarla rekabet edebilme imkanı yaratılmalı. Bunlar için de öncelikle belirsizlik ortamı sonlandırılmalıdır. Aksi halde milletimizin ödeyeceği fatura çok daha büyüyecektir”.
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *