İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yüce’den Keleş’e Unkapanı yanıtı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ecevit Keleş’in Unkapanı Meydanı’yla ilgili eleştirilerini yanıtladı. Keleş’in, “ Esnaf mağdur, minibüsçüler mağdur, en önemlisi halk mağdur. Bu işi biran önce bitirinde vatandaş mağdur olmasın. Paranız yoksa niye ihaleye çıkıyorsunuz” sözlerine cevap veren Başkan Yüce, “Bir gerçeği paylaşıyorum. Ben yaptım oldu yok artık. Herkes dediğinin hesabını verecek. Allah Allah. Benim paramın hesabını sen mi yapıyorsun. Benim paramın hesabını sen mi biliyorsun. Ben attığım her kuruşu planlayan bir mühendisiyim. Yılların proje adamıyım. 18 katrilyonluk yatırım yapan bir kardeşinizim. Böyle bir laf olur mu? Çocuk oyunu mu oynuyoruz. Biz Sakarya Büyükşehri idare ediyoruz. Halkımızla birlikte idare ediyoruz” dedi.

YÜZDE 85’İ ÖDENDİ

Başkan Yüce, “Meydanın yapım işinin 17 Temmuz 2020’de sözleşmesi imzalanmıştı. 4 Eylül 2020’de yer teslimi yapılarak inşaat faaliyetine başlandı. 1 sene 3 gün geçmiş. Yatırım yapıyoruz arkadaşlar. Evi bile hemen yapamazsın. Yatırım yapıyoruz yatırım. Bu da bir sene oldu daha. 5 milyon 618 bin lira ihale bedeli. Firmaya 3 milyon 770 bin lirası hakedişe bağlanmış ve bu hakedişlerin de yüzde 85’i ödenmiş. Madem param yok yüzde 85’ini nasıl verdik. Bunu bir sorun bilgi alın. Para derdimiz yok. Gelinen süreçte firma tarafından yüzde 64’lük kısmı tamamlanmış. Yaşanan fiyat artışları bahane edilerek fiyat farkı talebinde bulunmuş. Konu bana aktarıldı. Firma gelerek bana zarar ettiğini söyledi. Fiyat artışlarını bana verin dedi. Buna hukuken imkanımız olmadığını söyledim. Bunu veremeyeceğimi söyledim. Bir başka ihale daha verip telafi etmek istedi. Karşısında Ekrem Yüce var. Böyle bir şeye ben girer miyim? Ticaret yapıyorsun kar da var zarar var. Biz üzülüyoruz ama hukuken çözüm olmayan şeyi farklı yollardan aramayız. Duymayan varsa duysun. Binlerce ihale yapan bir kardeşinizim.

İŞİN FESHİ YAPILDI

Firma bize işi tamamlayamayacağını belirtmiş ve işin feshi yapılmış. Ne yapacağız, yalvaracak mıyız? Kısa zamanda ihaleye çıkıyoruz. Bir haftalık bir hadise. Biz ekiplerimizi seferber ettik. Etraftaki bariyerlerden esnaf şikayetçi. Oradaki esnafımıza saygı duyuyorum. Bazı yerleri kapatmadan işlem yapamıyoruz. SEDAŞ’ın trafosunu yerin altına aldırdık. 10 gün içerisinde bariyerleri kaldırıyoruz. İnce işçiliğini ayrı bir firmaya verip sonlandıracağız.