Sakarya’da son yağışlar, Sapanca Gölü su seviyesini 1 Ekim’den bu yana 64 santimetre artırarak 30,51 metreye yükseltti. Bu artış, şehre yaklaşık 4,5 aylık içme suyu sağladı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), yağışların yeraltı su kaynaklarını da olumlu etkilediğini belirtti. Mevcut yağış tahminlerine göre, gölün önümüzdeki dönemde maksimum kotaya ulaşması bekleniyor.
Alternatif Su Kaynakları Rahatlattı
Son yağışlar, Sakarya’nın alternatif su kaynaklarını da besleyerek Sapanca Gölü üzerindeki kullanım baskısını azalttı. Ancak SASKİ, suyun bilinçli ve verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekti.
Su Kaynaklarının Korunması Önemli
Kurum, su kaynaklarının sınırsız olmadığını vurgulayarak, Sapanca Gölü ve yeraltı sularının korunmasının ortak sorumluluk olduğunu ifade etti. Tasarruf bilincinin sürdürülmesi şehrin geleceği için önem taşıyor.
