İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Spor Akın: Yağlı güreş ortak mirasımızdır

Akın: Yağlı güreş ortak mirasımızdır

Balıkesir’de düzenlenen meclis toplantısında ata sporunun geleceği konuşuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Birliği Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’de gerçekleştirilen Yağlı Güreş Birliği Olağan Meclis Toplantısında konuştu. Pamukçu Onhann Termal Hotel’de yapılan toplantıya katılan Akın, yağlı güreşin ortak miras olduğunu vurgulayarak, “Ata sporumuz bizim emanetimiz. Bu emanete sahip çıkmak için herkes elinden geleni yapıyor. Sporumuzu gelecek kuşaklara aktarmak ve büyütmek için hep birlikte mücadele ediyoruz.” dedi.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın izinde

Akın, toplantının aynı zamanda 65. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri ile aynı döneme denk geldiğini belirterek, “Emanet kutsaldır. Ata sporumuz yağlı güreş, bizim ortak mirasımızdır. Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın memleketinde, onun izinde hep birlikteyiz. O, çıktığı her güreşte Türk Milleti’nin şerefini taşıdığını ifade etmiş ve bu sözleriyle bizlere büyük bir sorumluluk yüklemiştir.” ifadelerini kullandı.

Belediyelere teşekkür

Belediyelerin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Akın, buna rağmen yağlı güreşe destek veren tüm belediyelere teşekkür etti. “Bugün hem meclis toplantımızı yapmanın hem de Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin heyecanını yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Yağlı güreşi geleceğe taşıma kararlılığı

Akın, mecliste alınan kararların yağlı güreşi daha ileriye taşıyacağını vurguladı. “Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum. Meclis üyelerimizi Balıkesir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *