İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Spor Dağder turnuvasında kupa heyecanı

Dağder turnuvasında kupa heyecanı

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Dağder koordinasyonunda düzenlenen ve 44 takımın kıyasıya mücadele ettiği ’18. Geleneksel Dağder Futbol Turnuvası’, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı törenle sona erdi.

Bursa’da sporun ve sporcunun her zaman yanında yer alan Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının sosyal projelerine olan desteğini sürdürüyor. Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi İlçelerine bağlı dağ köylerinin Bursa’daki sesi olan Dağder tarafından bu sene 18’incisi düzenlenen ‘Geleneksel Dağder Futbol Turnuvası’, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve 44 takımın katılımıyla yapıldı. Kıyasıya maçların yapıldığı turnuva sonunda final maçı, Düvenli Spor ile Belenören Spor arası yapıldı. Turnuvanın final maçı Merinos Stadı’nda yapılırken, dağ bölgesinden gelen yüzlerce kişi tribünleri doldurarak heyecana ortak oldu. Turnuva sonunda Belenören Spor şampiyon olurken, kazanan yine dostluk ve kardeşlik oldu.
Final maçı öncesinde düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Mustafa Yavuz, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Dağder Başkanı İsmail Aydoğdu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Turnuvaya katılarak kıran kırana maçlar çıkartan tüm takımları ve sporcuları tebrik eden B:üyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleneksel hale gelen Dağder Futbol Turnuvası’na her sene destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Dağ bölgesindeki hemşehrilerin sesi olan Dağder’in yönetimini de tebrik eden Başkan Aktaş, “Dağder kurulduğu günden bugüne dağlı hemşehrilerimizin bir araya gelmesini, birlik ve beraberliklerini korumasını sağlıyor. Üniversite okuyan gençlerimize maddi ve manevi imkanlar sunmak için gayret gösteriyorlar. Bizlerde derneğimize her zaman destek oluyoruz. Turnuvaya katılan tüm takımları ve sporcuları tebrik ediyorum. Dostluğumuzun ve kardeşliğimizin arttığı nice turnuvalar olsun” dedi.

Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ise Dağder tarafından senelerdir düzenlenen futbol turnuvasının hemşehriler ve gençleri arasında kardeşlik hukukunun gelişmesine ciddi katkı koyduğunu dile getirerek, mücadele eden tüm sporculara başarılar diledi.
Konuşmaların ardından yöresel folklor gösterisi sergilendi. Yöresel sanatçılarla birlikte çiftetelli oynayan Başkan Aktaş, turnuvaya destek veren kurumlara da günün anısına plaket verdi. Topun başına geçerek penaltı atan Başkan Aktaş, daha sonra final maçının başlama vuruşunu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *