İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Spor Geleneksel Okçulukta Türkiye Üçüncüsü Tarık Demirgen Oldu

Geleneksel Okçulukta Türkiye Üçüncüsü Tarık Demirgen Oldu

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından 8-9 Kasım 2025 tarihleri arasında Adana’da ilk kez düzenlenen Remy-i Sedad (180 metre) yarışmasında, Sakarya Okç

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından 8-9 Kasım 2025 tarihleri arasında Adana’da ilk kez düzenlenen Remy-i Sedad (180 metre) yarışmasında, Sakarya Okçuluk Spor Kulübü sporcusu Tarık Demirgen, üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Aynı kulüpten yarışmaya katılan diğer sporcular Murat Ateş ve Melih Feyizoğlu ise beraberlik atışlarına kalarak büyük bir başarıya imza attılar.

Sakarya Okçuluk’tan Kültürel Mirasa Katkı

Müsabakada üçüncülük elde eden Tarık Demirgen yarışma sonrası yaptığı açıklamada; “Yıllar sonra ilk kez düzenlenen bu müsabakada derece yapmak bizleri çok mutlu etti.

Geleneksel Türk okçuluğu sadece bir spor dalı olmanın ötesinde, maziden atiye kadim Türk kültürünün aktarılmasında çok önemli bir mirastır.”

Aynı zamanda antrenörlük de yapan Demirgen, geleneksel okçuluğun sporcular üzerindeki olumlu etkilerini de vurguladı.

Demirgen; “Geleneksel okçuluk, kişinin kondisyon, koordinasyon ve konsantrasyonuna büyük katkı sağlar. Biz de sporcularımıza bu fiziksel katkıların yanında, Türk kültürünü ve ahlakını da aşılamaya önem veriyoruz” dedi.

Sakarya Okçuluk Spor Kulübü, on yılı aşkın süredir Sakarya’da geleneksel okçuluk branşında faaliyet gösteriyor.

Kulüp, bu süre içinde farklı yaş kategorilerinde kente çok sayıda madalya kazandırdı.

Gelecek yıllarda da hem sporcu yetiştirmeye hem de kültürel mirasımız olan geleneksel okçuluğu yaşatmaya kararlılıkla devam etmeyi hedefliyor.

Remy-i Sedad Yarışması

En son II. Mahmud döneminde düzenlenen bu kategoride sporcular, 180 metre uzaklıktaki hedefi vurmak için yarıştı.

Geleneksel Türk okçuluğunun kadim terimlerinden biri olan Remy-i Sedad, “doğru ve isabetli atış” anlamına gelmekte olup, döneminin en maharetli okçularının katıldığı bir müsabaka olarak bilinmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *