İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Spor Karesi Belediyesi E-Spor takımı kurdu

Karesi Belediyesi E-Spor takımı kurdu

Son yıllarda gençler arasında yükselen trendler arasında yeralan E-Spor’un Balıkesir’deki öncüsü Karesi Belediyesi oldu. Karesi Belediyespor bünyesinde kurulan e-spor takımı Türkiye E-Spor Federasyonu tarafından kurulan liglerde ve düzenlenen turnuvalarda boy gösterecek.

Karesi Belediyesi, Karesi Belediyespor bünyesinde E-Spor Takımı oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde yapılan turnuvayla takıma seçmeler yapılırken, kurulan takım Çanakkale Armina Game Center’da Logitech ve Çanakkale Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenen CS:GO 5v5 offline turnuvasında ilk şampiyonluğunu alarak büyük ödülün sahibi oldu. Karesi Belediyespor E-Spor Takımı Sorumlusu Erdem Eryılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın gençlere verdiği değeri başka bir boyuta taşıdığını söyledi.

Geleneksel kulüpler yüzünü E-Spor’a çevirdi

Başkan Orkan’ın destekleriyle e-spor takımını kurduklarını söyleyen Eryılmaz, “Her ailenin, her gencin aslında içinde bulunduğu dijital çağa ayak uydurma çabasında önemli bir yeri olan e-spor un bilinçli bir şekilde yapılması için yepyeni bir proje üretildi. E-spor artık bilgisayar karşısında saatlerce oyun oynamak olmadığı, diğer spor dalları gibi bir kategoride değerlendirildiği günlere geldik. Pazar payının çok ciddi rakamlara ulaşmasından dolayı artık geleneksel spor kulüpleri ve yatırımcılar artık yatırımlarını e-spora yapmaya başladı. Yükselen trende ayak uyduran Karesi Belediyesi olarak CS:GO ve League of Legends oyunlarında takım kurarak, sahada biz de varız” dedi.

Karesi Belediyespor ismini daha çok duyacağız

E-spor oyuncularının çalışmalarını sadece bilgisayar başında değil, sosyalleşerek takım halinde Alparslan Türkeş Spor Kompleksinde yüzme ve fitness programlarıyla da devam ettiğini belirten Eryılmaz, “Sporcularımız tesislerimizde yaptıkları antrenmanlarla da vücutlarını dinç ve zinde tutmaya çalışıyor. Takım olarak Türkiye E-Spor Federasyonu tarafından kurulan liglerde takım olarak boy göstereceğiz. İlk katıldığımız turnuvada şampiyonluk elde ettik. Başarımızı arttıracağız. Karesi Belediyespor ismini ilerleyen günlerde daha da sık duyacağız” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *