İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oryantiring Türkiye Şampiyonası Nefesleri Kesiyor

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkında 110 sporcunun katılımıyla düzenlenen Oryantiring Milli Takım Seçmesi ve Türkiye Bisikletli Oryantiring Şampiyonası nefesleri kesiyor. 

Pandemi döneminde ilk kez düzenlenen Şampiyonada Adana Doğa ve Su Sporları Kulübü, Adrenalin GSK., Akhisar Sportif Havacılık Spor Kulübü, Altun Hedef GSK, Ankara Orienteering SK-AOSK., Antalya Atlas S.K., Bucak Bld. Oğuzhan DS.GSK., Bucak S.K., Bursa Hedef GDSK., Bursa OSK., Bursa Yıldırım SK., Çankaya Oryantiring GSK.,  Değirmende DSK., Dere Tepe Dağcılık DSÇAK., Doruk Dağcılık ve DSK., İnegöl Bld. SK., İnegöl Orienteering SK-İOG., İzmir Atlas SK.,  Jandarma Gücü SK., Kanyon GDSK., Kastamonu GSM, Muğla Herkes için SK., Neo DSK., Osmaniye OGİDOS., Pusat SK., Rota Oryantiring SK., Safari DSK., Tunceli Atlas SK., Türk Silahlı Kuvvetleri SK-TSK., Yakamoz GSK., Yalova GSM., Yalova Halk Eğitim Merkezi Gen., Yeni Mahalle Teknik GSK. Ve Zeynep Gülin Önger MTAL GS. Kulübü sporcuları başarı aradı. 

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Şampiyonayı Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Hacer Akyüz , Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı İlhan Şerif Aykaç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür Morbel,  Adapazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nurcan Tabakoğlu, T.O.F. Genel Sekreteri Mahir Irmak, TOF Sakarya İl Temsilcisi Alaaddin Ağcadağ ve Fedeasyon ile GSB Sakarya İl Müdürlüğü görevlileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sakarya Şube Müdürlüğü yetkilileri yakından takip etti. 
Koronavirüs Covid -19 pandemisi nedeniyle Yarışlar öncesinde tüm sağlık, güvenlik ve temizlik tedbirleri alındı. Sporcular ve diğer görevliler için belirli bölümlere dezenfekte ürünleri yerleştirilirken ve yarışlar öncesinde de ateş ölçüm standında sporcu ve diğer görevlilerin ateşleri ölçülerek önlemlere devam edildi. 

Bisikletli Oryantiring Türkiye Şampiyonası erkeklerde E16, E18, E20, E21 ve E40  ve kadınlarda K16, K18, K20 , K21 ve K40 da grupları olmak üzere 5 ayrı kategoride düzenlendi.  

Sporcular yaklaşık 10 km’lik mesafede belli Arazi denizden 45 -85 metre yükseklikte, ormanlık alanlarda değişken hafif ve sık çalılıklı alanlarda ve patika ağlarından oluşan zorlu parkurda zamana karşı belirlenen hedeflere ulaşmaya çalıştılar.

İlk gün yarışları sonrasında başarılı olan sporcular ödüllerine kavuştu. E16 Kategorisinde Hüseyin Gökay (Akhisar Sportif Havacılık Spor Kulübü) birinci, Altar Ilgaz Tuzcuoğulları (Çankaya Oryantiring GSK) ikinci, Mustafa Berk Demirtaş (Pusat SK) üçüncü, E18 Kategorisinde Turgut Köse (Kastamonu GSM) birinci, Alper Kayakıran (Pusat SK) ikinci,  Mehmet Emin Asan (Bucak SK) üçüncü,  E 20 Kategorisinde Emre Çetinkaya (Yakamoz GSK) birinci, Yusuf Parlak (Doruk Dağcılık ve DSK) ikinci, Yunus Emre Degeroğlu (Kastamonu GSİM) üçüncü,  E21 Kategorisinde Ferhat Alyilmaz (Doruk Dağcılık ve DSK) birinci, Aykun Aret Taşçıoğlu (İstanbul O.SK.İOG) ikinci, Ali Uzun (Adrenalin GSK) üçüncü,  E40 kategorisinde Özgür Özdemir (İstanbul OSK.İOG) birinci, Murat Türker Nazlıkaka (Ankara O. SK-AOSK) ikinci, Mahmut Şahin (Adana Doğa ve Su Sporları SK) üçüncü oldu.

K16 Kategorisinde Aleyna Minden (İnegöl Bel. SK) birinci, Sıla Dursun (Bursa Hedef GDSK) ikinci, Hatice Elif Kurt (Altun Hedef GSK) üçüncü, K18 Kategorisinde Ayşa Asya Tuzcuoğulları (Çankaya Oryantiring GSK) birinci, Eylül Şenal (Ankara Orienteering SK-AOSK) ikinci, Semanur Özdemir (İnegöl Bel SK) üçüncü ,  K20 Kategorisinde İrem Halat (İnegöl Bel SK) birinci, Elif Sena Uygun (Bucak Bld. O.DS.GSK) ikinci, Duygu Yurt (Z.G.Ö. MTAL GSK) üçüncü,  K21 Kategorisinde Gülşah Bircan Akpınar (Doruk D. Ve DSK) birinci, Hilal Oruç (İnegöl O.GSK) ikinci, Emine Bilir (Z.G.Ö. MTAL GSK) üçüncü olurken, K40 kategorisinde Emine Öztürk birinci oldu. 

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ;” Avrupadan gelecek, uluslararası kampların temelini birlikte oluşturalım. Ülkemizden bir yere marka değerini oluşturmak istiyoruz.  Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte çalışıp, Poyrazlar Bölgesindeki alanın haritalanarak, tırmanma duvarı, Bisiklet ve oryantiring parkuru yapılabilir”dedi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy;  Poyrazlar Gölünü iyi bir şekilde değerlendirelim istiyoruz. Hazır bir fırsat. Güzel bir ortam yakalandı. Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Federasyon Başkanımızın birinci öncelikleri burası sağolsunlar hepsine teşekkür ediyorum. Hepimizin aradığı fırsatlar önümüze geldi. Milletçe de ilimiz , ülkemiz adına güzel hizmetler verelim” dedi. 
Oryantiring Milli Takım Seçmesi ve Türkiye Bisikletli Oryantiring Şampiyonası 9 Ağustos 2020 Pazar günü, Poyrazlar Gölü Tabiat Parkında 2. gün yarışları sonrasında yapılacak ödül töreni ile sona erecek.