İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Spor Sakaryaspor’da Kritik Süreç: Olağanüstü Genel Kurul Kararı

Sakaryaspor’da Kritik Süreç: Olağanüstü Genel Kurul Kararı

Sakaryaspor Kulüp Başkanı Muhammet Kıratlı, kulübün karşı karşıya kaldığı zorlukları ve bugüne kadar yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Göreve gelirken şehirde oluşan mutabakata dikkat çeken Kıratlı, kısa sürede transfer yasağı ve mali sorunları aştıklarını belirtti. Ancak mevcut şartlarda yalnızca yönetim çabalarıyla bu yükün taşınamayacağını ifade eden Kıratlı, Sakaryaspor’un geleceğini riske atmamak için olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını açıkladı.

Sakaryaspor Kulüp Başkanı Muhammet Kıratlı’nın Kamuoyuna Açıklaması;

Çok değerli Sakaryaspor sevdalıları ve Sakarya kamuoyu:

Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen süreci, karşılaştığımız zorlukları, gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ve bugün aldığımız önemli kararı sizlerle paylaşmak amacıyla bu açıklamayı yapıyorum.

Hepimizin hatırlayacağı üzere, 8 Haziran 2025’te gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul öncesinde kulübümüz için ciddi bir belirsizlik söz konusuydu.

Kongreye günler kala başkanlığa talip olan kimse çıkmamış, Sakaryaspor’un yönetimsiz kalma riski gündeme gelmişti.

Şehrimizin Milletvekilleri, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, SATSO Başkanımız ve STK temsilcilerimizin bir araya gelerek ittifakla bir aday üzerinde uzlaşması sonucunda şahsım başkan adayı olarak belirlendi ve bu görevi üstlenmem tarafıma iletildi.

Bu aşamada şunu belirtmek isterim ki, kulüp başkanlığı ile ilgili tarafıma soru  sorulduğunda “Sakaryaspor  kulüp başkanlığı çok değerli çok önemli bir görev. Ancak bu kararı tek başıma veremem lakin tarafıma böyle bir görev verilecek olursa bu sorumluluktan asla kaçmam.” şeklinde cevap verdim.

Başkanlık için şahsım üzerinde oluşan mutabakat üzerine, bana verilen listedeki tüm STK temsilcileri ile tek tek görüşerek kendilerine, “Sakaryaspor, bu şehrin tamamının ortak değeridir. Büyük başarılar, yalnızca belli başlı çabalarla değil, tüm şehrin desteğiyle mümkündür. Taraftarıyla, esnafıyla, sanayicisiyle, öğrencisiyle, genciyle yaşlısıyla; herkesin katkısıyla bu takımı hak ettiği Süper Lig seviyesine birlikte taşıyabiliriz. Artık kenetlenme, birlikte hareket etme zamanıdır” diyerek yönetim için temsilci vermelerini rica ettim.

STK’lardan gelen temsilciler ile 25 kişilik bir yönetim kurulu listesi oluşturduk. Özellikle belirtmek isterim ki bu listede şahsım tarafından yazılan sadece iki isim bulunmaktadır. Nihayetinde listemizi STK temsilcilerinden ve tarafıma önerilen isimlerden oluşturduk ve ardından kongremizi gerçekleştirerek görevi  devraldık.

Başkanlığa geldiğimizde önümüzde çok ciddi sorunlarla karşı karşıyaydık:

- Transfer yasağı,

- Muhtelif kulüp borçları,

- Futbolcu ödemeleri,

- Yetersiz harcama limiti (85 milyon TL),

- Yeni sezona yetişmesi gereken bir takım.

Kısa sürede sermaye artırımı yaparak harcama limitimizi 85 milyon TL’den 240 milyon TL’ye yükselttik. Transfer döneminin son günlerine kadar çalışarak güçlü ve tecrübeli bir kadro oluşturduk. Bandırmaspor maçı öncesinde lisans sorunlarını çözerek takımımızın sahaya çıkmasını sağladık.

Sezona geçtiğimiz dönemden kalan teknik direktör İrfan Buz ile başlasak da alınan sonuçlar beklentileri karşılamayınca yollarımızı ayırdık. Milli maç arasında hızlıca yeni hoca arayışına girdik ve Sakarya’nın evladı, UEFA Pro Lisans sahibi Serhat Sütlü ile anlaştık. Biz Serhat hocaya güveniyoruz, Sakaryaspor’un hedeflerine onunla ulaşacağına inanıyoruz.

Göreve geldiğimiz andan itibaren görevimizin gerektirdiği şekilde mücadele verdik:

- Personel ve futbolcu ödemelerini gerçekleştirdik.

- Vergi ve SGK borçlarını ödedik.

- TFF ile görüşmeler yaparak kulübün durumunu netleştirdik.

- Önceki dönemden gelen Dükkan54 ve Biletinal anlaşmalarını sürdürmek zorunda kaldık.

- Forma sponsorluğu, reklam ve loca satışlarından gelir sağladık.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar ve SATSO Başkanımız Sayın Akgün Altuğ’un katkılarıyla kaynak oluşturmak adına çalıştık.

Ancak özellikle Sakarya’nın ihracatta büyük hacme sahip firmalarından beklenen katkılar yeterli düzeyde gelmedi. Çok sayıda görüşme yapılmasına rağmen kısa vadede somut sonuçlar alınamadı. Bunun yanı sıra bazı STK’larımızdan da söz edilen desteği alamadık.

Bu bilgiler ışığında başladığımızdan bu yana olan mali tablo ise;

(8 Haziran 2025 – Bugün)

Gelirler (Toplam: 122.121.000 TL):

- Forma sponsorluğu: 31.000.000 TL (23.500.000 TL tahsil edildi)

- Loca satışları: 30.450.000 TL (tamamı tahsil edildi)

- Federasyon gelirleri: 10.600.000 TL

- Bunların dışında yönetim kurulumuz ve de yönlendirildiğimiz kişi ve kurumlardan bağış olarak 57. 571.000 TL gelir elde edilmiştir.

Giderler (Toplam: 122.121.000 TL):

- Geçmiş dönem futbolcu ödemeleri: 44.847.000 TL

- Bu sezon futbolcu ödemeleri: 44.899.000 TL

- Vergi ve SGK ödemeleri: 10.861.000 TL

-Tesis, kamp, maç, deplasman ve personel giderleri: 21.514.000 TL.

şeklinde gerçekleşti.


Kulübümüzün kasasına giren her kuruş, futbolculara, geçmiş borçlara, resmi yükümlülüklere ve takımın temel ihtiyaçlarına harcanmıştır.


Öte yandan Rüstemler tesislerimizin ciddi bir tadilata ihtiyaç duyduğunu gördük. Bunun için proje dosyamızı hazırladık, Bakanlığımıza ilettik, Ankara’da görüşmelerimizi yaptık. Umuyoruz ki kısa süre içinde tesis projemiz hayata geçecek ve Sakaryaspor daha modern bir altyapıya kavuşacaktır.


Sakaryaspor olarak hedefimiz:


- Kulübümüzü kurumsal bir yapıya kavuşturmak,


- Mali sürdürülebilirliği sağlamak,


- Altyapıya yatırım yaparak gençlerimizi Türk futboluna kazandırmak,


- Şehrimizin 7’den 77’ye kulübüyle bütünleşmesini sağlamaktır.


Nihayetinde, yukarıda da ifade ettiğim üzere tarafıma tebliği edildiği üzere bu göreve geldik ve bu noktaya kadar karşımıza çıkan olumsuzlukları aşarak görevimizi sürdürdük.

Ancak geldiğimiz noktada yalnızca mevcut yönetimin çabalarıyla bu yükün taşınamayacağı ortadadır.

Bu sebeple Sakaryaspor’umuzun geleceğini riske atmamak adına yeniden olağanüstü genel kurul kararı alacağımızı kamuoyuna ilan ediyorum.

Bugün itibarı ile eğer bu sorumluluğu üstlenebilecek, kulübün ihtiyaç duyduğu desteği sağlayabilecek bir ekip çıkarsa, biz de Sakaryaspor’un önünü açmak için gereken her türlü kolaylığı sağlayacağız.

Sakaryaspor hiçbir bireyin, grubun ya da yönetimin değil; bu şehrin ortak değeridir. Hep birlikte hareket edebildiğimiz ölçüde kulübümüzü başarıya taşıyabiliriz.

Açıklamamın sonunda bir teşekkürü dile getirmek istiyorum. Şöyle ki göreve başladığımızdan bu yana yanımızda olan yeşil siyah sevdalısı Sakaryaspor taraftarlarına, şehrin takımını asla yalnız bırakmayan ve de her daim takımına sahip çıkan Tatangalar’a şükranlarımı sunuyorum.


Saygılarımla,

Muhammet Kıratlı
Sakaryaspor Kulüp Başkanı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *