İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Teknoloji '46 Bin Zararlı Bağlantının Erişimi Engellendi'

'46 Bin Zararlı Bağlantının Erişimi Engellendi'

235
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde Türkiye Bilişim Derneği tarafından 3. Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi düzenlendi.

Zirvenin açılışına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yaşanan değişim ve dönüşümlerin sosyal ve ekonomik kalkınmanın da önünü açtığını dile getirdi. Sayan, "2025 yılında büyük çoğunluğu altyapılara ilişkin çözümlerde kullanılmak üzere 50 milyar akıllı cihazın IoT teknolojileri sayesinde haberleşeceği öngörülüyor" dedi.

Siber güvenlik alanındaki çalışmaların istenilen düzeye ulaşmadığını anlatan Sayan, milli ve yerli siber güvenlik teknolojiler geliştirilerek Türkiye'nin dünya pazarında rekabet edebilecek konuma gelmesi için tüm paydaşların etkin çalışması gerektiğini kaydetti.

Bakan Yardımcısı Sayan: 46 Bin Zararlı Bağlantının Erişimi Engellendi

Ülkelerin siber güvenliğinin milli güvenlik kadar önemli olduğunun farkında olduklarını belirten Sayan, milli güvenlikle ilgili her alanda olduğu gibi ulusal siber güvenliğin sağlanmasında da yerli ve milli ürün, kaynak ve yöntemlerin geliştirilmesi ile bunların kullanılmasının önemine dikkati çekti. Sayan, 2016'da 4,5G ihalesinde yerlilik oranı yüzde 1'ler seviyesindeyken alınan önlemlerle bu oranı yüzde 23'e çıkarttıklarını dile getirerek, "Koyduğumuz hedef bu oranın yüzde 45'e çıkması. Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Siber Güvenlik Kümelenmesi sayesinde hedefimiz, siber güvenlikteki yerlilik ve milliliği yüksek seviyelere çıkarmak. Siber güvenlik ürünlerinin test edilmesi ve katalog değerlerini karşılamasından başlamak üzere bize vadedilen işlerin gerçekleşip gerçekleşmediğiyle ilgili testlerimizi önümüzdeki dönemde sıklaştıracağız. Piyasa gözetim denetimlerini artıracağız" ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar USOM tarafından yaklaşık 46 bin zararlı bağlantının erişiminin engellendiğini, ilgili yerlere yazılı olarak 2 bin 500'ü aşkın siber güvenlik bildiriminde bulunulduğunu belirten Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve kendileri için önemli bir rehber olan "Milli Teknoloji Hamlesi"nin gücüyle 2023 hedeflerine durmadan ilerlediklerini bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *