İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Teknoloji 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor

81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor

991
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Türkiye'nin “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefleri doğrultusunda öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya adresi üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. “Gençlerimize Müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri Geliyor" diyen Kacır, "Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkânı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI YETİŞECEK

Atölyelerde; milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlerimize destek vererek, yerli ve milli sanayimiz için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirecek ve girişimci gençlerimizin ihtiyacı olan teknik ve mesleki eğitim süreçleri desteklenecek.

MAKİNE, TEÇHİZAT VE SARF MALZEME DESTEĞİ DE VERİLECEK

Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde, Milli Teknoloji Atölyeleri kurarak, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılım sağlayacak takımlara ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacak.

İKİ FARKLI DESTEK PROGRAMI

Bu kapsamda iki farklı destek programı sunulacak;

Atölye Kurulum Projesi: En az 200 metrekarelik atölye alanına sahip olması planlanan Atölyenin kurulumuna yönelik destekleri kapsayan projeler.

Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi: En az 200 metrekarelik atölye alanına sahip ve en az 6 ay süresince hizmet vermiş atölyenin işletme aşamalarında sürdürülebilirliklerini ve kapasitelerini arttırmaya yönelik destekleri kapsayan projeler.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİKLERİ DE KURULACAK

Proje kapsamında atölye demirbaş ve sarf malzemelerinin belirlenerek temin edilmesi, yarışma süreçlerinin desteklenmesi, yarışma başvuru dosyalarının değerlendirilmesi, alan uzmanları ile takımların buluşturulması, sanayi iş birliklerinin kurulması, yarışmalara teşvik edici tanıtım ve etkinliklerin desteklenmesi, eğitim programlarının düzenlenmesi, takımlara proje hazırlama konusunda danışmanlık verilmesi, bilgilendirme, farkındalık, iletişim kampanyaları yürütülmesi planlanıyor.

Başvurular, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi olarak yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *