İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Teknoloji Bilimin en ‘sessiz’ hali

Bilimin en ‘sessiz’ hali

1752
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Dünya İşaret Dilleri Haftası’ nedeniyle Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, işitme engelli gençlerle deney yaptı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi sayesinde bilimi erişilmez olmaktan çıkarıp, 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerinin ulaşabileceği bir noktaya getiren Büyükşehir Belediyesi, BTM’de düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle de toplumsal duyarlılığı artırıyor. Bu etkinliklerden biri de Birleşmiş Milletlerin 72 milyon işitme engelliye ve işaret dilinin önemine dikkat çekmek amacıyla ilan ettiği “Dünya İşaret Dilleri Haftası” için düzenlendi. Duyum İşitme Engelliler Okulundan 26 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde ağırlandı. Uzmanların anlattıklarını işaret diliyle anlamaya çalışan bilim meraklısı gençler, deneyleri büyük bir dikkatle yaptı.

İşitme engelli gençlerin BTM macerasına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı. Önce işaret diliyle tercüme yapan görevliler aracıyla gençlerle sohbet eden Başkan Aktaş, daha sonra gençlerin deney çalışmalarına da eşlik etti.

İşitme engeli ve işaret diline karşı bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Öğrencilerimiz gün boyu bilim merkezimizdeki deney alanlarında keşif yapacak, bilim gösterileri ve roket tasarımı atölye çalışmalarında yer alacak. Bu etkinlikle, okul dışı öğrenme ortamlarından olan “bilim merkezlerinde herkesin eğitim hakkı vardır” ilkesinden yola çıkarak tüm öğrencilerin farklılıklara rağmen bilim yolculuğuna eşit olarak dâhil olmasının önemini de vurgulamış oluyoruz. Etkinlikler sırasında işaret dilinin tercümanlar tarafından kullanılması ile bilim merkezlerinde bilim iletişimi noktasında fark yaratılmış oldu. Çalışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *