İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Teknoloji “Dijital göçebelik” bilgisayar satın alım kriterlerini değiştirdi

“Dijital göçebelik” bilgisayar satın alım kriterlerini değiştirdi

808
GÖSTERİM
5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bir yandan profesyonel iş hayatını sürdürürken bir yandan da farklı ülkeleri ve kültürleri tanıma imkanı sunan dijital göçebelik, sadece bir bilgisayarın ve internet bağlantısının yeterli olduğu çalışma modeli olarak karşımıza çıkıyor. Pandemiyle birlikte sayıları hızla artan ve dünya çapında 35 milyona ulaşan dijital göçebeler için bir bilgisayarda olması gereken özellikler yaşam tarzıyla orantılı olarak değişkenlik gösteriyor. ASUS’un kendi kullanıcıları üzerinde yaptığı global araştırmaya göre, bilgisayarın kolayca sırt çantasında taşınabilir incelikte ve hafiflikte olması ve yarı yolda bırakmayacak uzun pil ömrü dijital göçebelerin öncelikleri arasında.Yaratıcı göçebelerin öncelikli tercihi ise; çift ekranlı dizüstü bilgisayarlar.

Dijital dünyanın hızla gelişerek sınırları ortadan kaldırması, farklı iş kollarının yanısıra yeni çalışma şekillerini de ortaya çıkardı. Serbest çalışan anlamına gelen “freelancer”, kendi mekanlarında kalarak hizmet veren “uzaktan çalışan” kavramlarından sonra adını sıkça duyduğumuz kavramlardan biri de; seyahat ve iş hayatını birleştiren “Dijital Göçebelik” (Digital Nomad) oldu. Geleceğin en önemli iş ve çalışma modellerinden biri olarak görülen Digital Nomad, pandemiyle birlikte beklenenden daha hızlı bir şekilde milyonlarca kişinin ve şirketin gündemi haline geldi. Dünya çapında çeşitli milletlerden 35 milyondan fazla dijital göçebe bulunuyor. MBO Partners’a göre 17 milyondan fazla serbest çalışan da dijital göçebe olma yolunda. Günümüzde daha özgür çalışma ortamı isteyenlerin sayısı artarken, 2035 yılına kadar 1 milyardan fazla dijital göçebe olacağı tahmin ediliyor.

Tek ekipman yeterli. O da dijital göçebe dostu bilgisayar

Uzaktan sürdürülebilir meslekler için cazip olan dijital göçebeliğin tek şartı; dizüstü bir bilgisayar. Yaşamını dijital göçebe olarak sürdürmek isteyenlerin, öncelikle kendisini yarı yolda bırakmayacak bir laptop ve internet altyapısına sahip olması gerekiyor. Zaman ve mekan tanımı olmayan dijital göçebeler, Tayland’ta bir sahilde, Norveç’te bir Airbnb evinde ya da Paris’teki bir kafede sadece dizüstü bilgisayarı aracılığıyla tüm işlerini yapabiliyor.

Dijital göçebelerin olmazsa olmazı 4 özellik

Dünyanın farklı destinasyonlarında devinim halinde yaşayan dijital göçebelerin bilgisayar alımında öncelikleri sabit çalışanlara göre farklılık gösteriyor. ASUS’un kendi kullanıcıları üzerinde yaptığı global araştırmanın sonuçlarına göre, dijital göçebeler tarafından bilgisayar satın alımında ilk aranılan özellikler; hafif ve ince olan kompakt bir tasarım, uzun pil ömrü ile dayanıklılık. Birden fazla ekran kullanımına ihtiyaç duyan yaratıcı içerik üreticileri ise daha az yer kaplayan ve seyahatta bile üretkenliği sınırlamayan çift ekranlı bilgisayarları tercih ediyor.

Uçakta, otelde veya yürüyüş parkurlarında sürekli hareket halindeyken  ağırlık vermeyen ve sırt çantasında kolayca taşınabilecek, çok fazla yer kaplamayan bir dizüstü bilgisayara sahip olmak, konfor için dikkate alınması gereken bir özellik. Dijital göçebeler, devamlı hareket halindeyken her zaman her yerde şarj imkanı bulamadıkları için maksimum süre idare edecek pil ömrüne sahip dizüstü modelleri tercih ediyorlar. Çoğu profesyonelin sabit çalışma modelinde çift monitörle yaptığı işi tek bir bilgisayarla yapabilmek, yaratıcı göçebelerin öncelikleri arasında yer alıyor. Tasarımcı, illustrator ve grafikerler için özel olarak geliştirilen çift ekranlı mobil teknolojisi, dijital göçebelerin üretkenliğini seyahatta bile kesintiye uğratmadığı için önemseniyor.

ASUS’tan dijital göçebelere Zenbook ve Vivobook

ASUS, Zenbook ve Vivobook dizüstü bilgisayar serileriyle, yazarlık, tasarım, medya, muhasebe gibi dijital göçebe olarak çalışmaya elverişli tüm mesleklerin ihtiyacına yönelik, geniş ürün seçeneği sunuyor. 15 saate kadar dayanabilen ve type-c ile hızlı şarj edilebilen ASUS Zenbook ve Vivobook bilgisayarlar, uzun pil ömürleri sayesinde yoğun seyahat ve iş temposunda bile yarı yolda bırakmıyor. Yaratıcı işlerle ilgilenenlerin bir numaralı yol arkadaşı olan notebooklar (ASUS Zenbook Pro Duo), sahip oldukları ScreenPad 2.0 ve yükselip alçalabilen ScreenPad Plus ikinci ekranları sayesinde de üstün ergonomik bir yazma, üretkenlik ve çizim deneyimi sunuyor. Ortalama 1.2 kg ağırlığa sahip olan modeller, istenilen her yere kolaylıkla taşınabiliyor. 360 derece katlanabilir tasarımlarıyla dikkat çeken Zenbook Flip serisine ait modeller ise klasik, tablet ve çadır gibi modlarda, her senaryoda kolaylıkla kullanılabiliyor.

Askeri sınıf sağlamlıklarıyla tüm zorlu koşulların üstesinden gelerek beklentinin ötesinde bir dayanıklılık sunan ASUS Zenbook ve Vivobook’lar arka plan gürültüsünün yüzde 95'ini ortadan kaldıraran gürültü önleyici teknolojileri sayesinde, dünyanın neresinde olursa olsun son derece net ve kesintisiz bir iletişimi mümkün kılıyor. Tüm bunların yanısıra, OLED ekranlarla yenilenen modeller, mavi ışığın zararlı etkilerinden de yüzde 70 daha fazla koruyor. Böylece, dijital yorgunluğa taviz vermeyen, dünyanın her noktasında maksimum konforda bir çalışma ortamı oluşturuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *