İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Teknoloji Siber işgalcilere ait web sitelerinden kaçınmaya yönelik İnternet Güvenliği ipuçları

Siber işgalcilere ait web sitelerinden kaçınmaya yönelik İnternet Güvenliği ipuçları

194
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Çoğu siber işgalci, web etki alanlarının tescilini alarak daha sonraki bir aşamada kurulu işletmelere veya marka sahiplerine satmayı amaçlar. Bu uygulamaya genellikle etki alanı işgali adı verilir.

Ancak bazı siber işgalcilerin daha kötü amaçları vardır. Siber suçlular, tanınmış bir işletmeye veya kuruluşa aitmiş gibi görünen bir web sitesinin tescilini alarak şüphe duymayan ziyaretçileri siteye çekebilir. Bu web siteleri genellikle kötü amaçlı yazılım içerirler.

Kaspersky Lab'in internet güvenliği uzmanları ekibi, siber işgalci suçluların tuzağına düşmemeniz için şu faydalı ipuçlarını önermektedir:

  • URL'yi yazın ve tamamen doğru olduğundan emin olun
    Belirli bir web sitesini ziyaret etmek istediğinizde bir bağlantıyı tıklatmak yerine URL'yi internet tarayıcınızın adres çubuğuna yazmanız daha güvenlidir. URL'yi yazdığınızda klavyenizdeki Enter tuşuna basmadan önce doğruluğunu dikkatle kontrol etmeniz gerekir. Herhangi bir yazım hatası, kötü amaçlı yazılım içerebilecek, siber işgalciye ait bir web sitesine yönlendirilmenize yol açabilir.
  • Şüpheli e-postaları açmayın veya içerdikleri bağlantıları tıklatmayın
    Başta sosyal medya sitelerinden gelmiş gibi görünen ya da bunlarla ilgisi olduğunu öne süren e-postalar olmak üzere, şüpheli görünen e-postalar alırsanız bunları açmaktan kaçının ve içerdikleri hiçbir bağlantıyı kesinlikle tıklatmayın. Bunun yerine mesajı gönderdiği iddia edilen siteyi ziyaret ederek doğrudan sitede bulunan bildirimlere veya mesajlara erişin.
  • İşletim sisteminizdeki ve uygulamalarınızdaki güvenlik açıklarını ortadan kaldırın
    İşletim sisteminizin (OS) ve tarayıcılarla eklentiler de dahil olmak üzere bilgisayarınızda çalışan tüm uygulamaların düzenli şekilde güncellendiğinden emin olun. Böylelikle bir siber işgalcinin web sitesini ziyaret ederseniz kötü amaçlı yazılımların faydalanabileceği güvenlik açıklarını ortadan kaldırmış olursunuz.
  • İnternet güvenliği yazılımı yükleyin ve bu yazılımı güncel tutun
    Güvenlik duvarı içeren etkili bir antivirüs çözümü, kötü amaçlı alt etki alanlarını engelleyerek bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olabilir. Bazı güvenlik yazılımları, olasılıkla kötü amaçlı bir etki alanına girmek üzere olduğunuzu algıladığında sizi risklere karşı uyarır. Korumanızı maksimum düzeye ulaştırmak için güvenlik yazılımınızın düzenli olarak güncellendiğinden emin olun.

Kaynak: https://www.kaspersky.com.tr/resource-center/preemptive-safety/cybersquatting

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *