İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Teknoloji ’Web Hosting mi sanal sunucu mu’

’Web Hosting mi sanal sunucu mu’

1043
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya ticaretinin büyük bir bölümü internet üzerinden yapılıyor, peki kullanıcılar Web Hostingi mi? sanal sunucuyu mu? tercih etmeli.

Gelişen teknoloji ile birlikte dünya ticaretinin büyük bir bölümü internet üzerinden yapılmaya başladı. Bununla birlikte ülkemizde internet üzerinden ticaret yapmak isteyen ve rakipleri ile eşit şartlarda rekabet eder hale gelmek isteyen işletmeler, Hosting firmalarından destek almaya ve birlikte çalışmaya yöneliyor. İnternet üzerinden açtıkları dükkanları büyük paralar ödemeden ve zaman kaybı yaşamadan hosting hizmeti alarak rakipleri ile yarışır hale gelen şirketler, web hostingi mi? Yoksa sanal sunucuyu mu? tercih etmeli. Konunun uzmanı olan hizhosting.com genel müdürü Caner Çakı, iki tercihin avantajları ve dezavantajlarını anlattı.



’Paylaşımlı hosting’

Paylaşımlı hosting ile ilgili bilgiler veren Çakı, “Bir fiziksel sunucu da birden fazla kullanıcının verilerinin bulunması ve sunucunun kaynaklarının bu kişiler tarafından ortak kullanılmasını sağlayan hosting türüne ‘paylaşımlı hosting’ diyoruz. Bu hizmette her kullanıcıya ait disk alanı, trafik, e-mail hesapları, veritabanları, FTP hesapları gibi bilgileri ayrı ayrı tanımlanmaktadır. Paylaşımlı hostinglerin tüm kaynakları kullanıcılar tarafından isteğe göre paylaştırılır ve kişiler bu şekilde hosting hizmetlerini kullanır. Bu hizmeti tercih edecekler genellikle trafiği az olan web siteleri kullanır ve maliyetleri de sanal sunucuya göre daha avantajlıdır. Kesinti oranı da çok düşürür ve birden fazla kişi veya kurum faydalandığı için kullanıcılar yüzde 99 oranında kesintisiz hizmet alabilmektedirler. Aynı sunucuda yer alan diğer kullanıcılar, sizin hizmetinize hiçbir şekilde zarar vermez. Bunun dışında Her kullanıcının bir yönetim paneli vardır ve bu paneller daha kolay bir kullanım sağlar. Ayrıca bu paneller sizin internet üzerinde yapmak istediğiniz bütün işlemi kolaylaştırmak ve rahatlıkla yapabilmeniz için vardır. Eğer çok fazla trafiğe sahip bir web siteniz yoksa başlangıçta paylaşımlı web sitesi kullanmanız daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.



’Sanal sunucu’

Sanal sunucu hakkında bilgiler veren Caner Çakı, bu sistemi kullanacak olanların ise sunucu yönetiminde paylaşımlı hostinge göre biraz daha bilgi sahibi olmaları gerektiğini belirterek “Bu sunucunun yönetimi kullanıcı tarafından yapılmaktadır. Bunun içinde kullanıcının sunucu yönetiminde bilgi sahibi olması gerekmektedir. Sanal sunucu bir sunucu üzerinden birbirinden bağımsız olarak birden fazla işletim sisteminin bulunması olarak tanımlanabilir. Sanal sunucuların tamamı ’dedicated’ adı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VDS) birbirinden bağımsız olarak çalışır. Her sanal sunucunun kendisine ait bir IP adresi, sabit diski, RAM’i ve işletim sistemi bulunur. Sanal sunucuyu genellikle KOBİ ve kurumsallaşmış şirketler tarafında tercih edilir. Sanal sunucu ile geleneksel bir sunucu ile yapabileceğiniz bütün işlemleri sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Bununla birlikte kurulum, yer ve bakım masrafı gibi ekstra maliyeti olmaması da tercih edilebilir. Kurulumu da hızlı ve kolaydır. Örneğin Windows veya Linux işletim sistemli bir Sanal Sunucu, 3-20 dakikada arasında kurulabilir” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *