İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Teknoloji Yerli uçağın adresi Yenişehir oldu

Yerli uçağın adresi Yenişehir oldu

1037
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursalı işadamı Mehmet Celal Gökçen’in satın almasının ardından büyük bir atılım gerçekleştiren 25 yıllık Alman Uçak Fabrikası Aquila, hedef büyütmeye devam ediyor. 2015 yılında Alman şirketi satın alan Bursalı Sanayici ve İş İnsanı Celal Gökçen, Türkiye ve Bursa için çok önemli müjde verdi. İHA’ya özel açıklama yapan Celal Gökçen, "60 kişilik ekibi Almanya’dan Bursa’ya getiriyoruz. Yenişehir’de üretim için gerekli adımları atıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ziyaret ettiği Almanya’daki fabrika hem Türk yetkililerden hem de Bakan Varank’tan tam not almıştı. Temaslar sonrasında konuşan Bursa Uzay ve Havacılık’ın sahibi Celal Gökçen, devletten aldıkları onay ile beraber Bursa Yenişehir’de yerli uçak üretimi için harekete geçeceklerini açıkladı.

Üretim hakkında açıklamalarda bulunan Gökçen," Şu an ayda 1,5 ya da 2 uçak üretebilme kapasitemiz var, ve biz bunu kısa süre içinde yerli imkanlarla burada, Bursa’daki hangarımızda değerlendirmek istiyoruz. 60 kişilik ekibi Almanya’dan Bursa’ya getireceğiz, buna bağlı olarak burada da bir istihdam olanağımız olmuş olacak. Amacımız bu işi bilen insanları yetiştirebilmek. Buna bağlı olarak belki kendi pilotlarımızı yetiştireceğiz." diye konuşan

Celal Gökçen, Bursa’da bu üretimin çok daha kolay ve hızlı yapılabileceğini söyledi.

Yenişehir’deki yer temininin ardından uçağın yerli üretim haline getirilmesi için sertifikasyon sürecinin başlayacağını belirten Celal Gökçen, " En yakın tarih için 2021 yılını öngörebiliyoruz, ancak her şey istediğimiz gibi giderse bu tarih daha evvele de çekilebilir. Biz hali hazırda 4 kişilik uçak üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğer süreç düşündüğümüz gibi ilerlerse Türkiye bu gururu yaşamak için çok da fazla beklemeyebilir." diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *