İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Ulusal CHP Genel Başkanı Özel: 47 yıl sonra birinci parti olduk

CHP Genel Başkanı Özel: 47 yıl sonra birinci parti olduk

ANKARA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22. Olağanüstü Kurultayı, Genel Başkan Özgür Özel'in katılımıyla yapıldı. Kurultayda konuşan Özel, "47 yıl sonra birinci parti olduk" dedi.

Kurultay delegelerinin, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultay ile 6 Nisan'daki 21. Olağanüstü Kurultay'ın iptaline ilişkin süren davaya karşılık parti tüzüğünün 48'inci maddesine dayanarak, olağanüstü kurultay yapılması için girişimde bulunması sonucu gerçekleştirilecek olan 22. Olağanüstü Kurultayı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla başladı.

'Darbeye ve Kayyıma Hayır' sloganıyla düzenlenen, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kurultayda, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir oy birliğiyle divan başkanlığına seçildi. Ardından Emir, Ekrem İmamoğlu tarafından kaleme alınan mektubu okudu.
Kurultay, CHP Genel Başkanı Özel'in açılış konuşması ile devam etti.

"Tutuklanan belediye başkanlarımıza selam olsun"
Özel, konuşmasının başında görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan CHP'li belediye başkanlarına selam yollayarak, "Türkiye İttifakı'na kuranlara, inananlara, sahip çıkanlara, aslan sosyal demokratlara, muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, Kürt demokratlara, liberal demokratlara, sosyalist demokratlara ve Türkiye'nin gelecek umudu demokrasiye inanan tüm demokratlara selam olsun. Gurbette olan ama yüreği burada olan soydaşlarımıza Amerika-İsrail zulmü altında ezilen Filistinli mazlumlara selam olsun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 47 yıl sonra birinci parti olduğunu ve AK Parti'nin ilk kez yenildiğini söyleyen Özel, "O gün bize inanan vatandaşlarımız için hizmete koyulduk. Seçim akşamı taşkın gösteriler yapmamaya diğer taraftaki kaybetmiş adayı, ailesini, çocuklarını düşünmeye, kimseyi o gece kaybetmiş hissettirmemeye örgütümüzü davet ettik. Seçimin galibi bizdik, kaybedeni yoktur dedik. Bu bir zafer değil, geleceğe doğru bize verilmiş bir görevdir dedik. 'Belediye başkanlarımızın cebindeki anahtar, belediyenin kapısının, kasasının, şehrin altın anahtar altın anahtarı değil Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin 100 yıl sonraki iktidarının anahtarıdır. Kıymetini bilin, öyle çalışın' dedik" ifadelerini kullandı.

“Bizim 47 yıl boyunca demokrasiye duyduğumuz saygıyı gösterebilmek yerine 47 gün bile sabredemediler”

Yerel seçimlerin ardından seçilen CHP'li belediye başkanlarının çok çalıştıklarını ve yapılan bu çalışmalar sonucu yapılan anketlerde CHP'nin oyunun yüzde 50'lerin üzerine, seçilen belediye başkanlarının memnuniyet ortalamasının ise yüzde 58'lere çıktığını dile getiren Özel, demokrasi sınavının kazanıldığında değil, kaybedildiğinde verilen bir sınav olduğunu kaydetti. Özel, "İktidar partisi ilk kez kaybettiği seçimden sonra yaptıklarıyla kaybetmenin sınavından geçemediğini aslında demokrat değil, demokrasiye inanmış değil, sadece demokrasiyi kullananlardan oluştuğunu tüm millete gösterdi. Bizim 47 yıl boyunca demokrasiye duyduğumuz saygıyı Cumhurbaşkanlığı seçimi takvimine 47 ay varken gösterebilmek yerine 47 gün bile sabredemediler" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *