İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IIIT’den Sakarya Üniversitesi’ne Ziyaret

Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü’nden (IIIT) Dr. Anas Al-Shaikh Ali Başkanlığında bir heyet Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

SAKARYA

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Rektör Elmas tarafından konuk heyete Sakarya Üniversitesinin kalite çalışmaları hakkında bilgi verildi. Konuk heyet adına konuşan Dr. Anas Al-Shaikh Ali de IIIT’nin İslam Dünyasındaki eğitim sorunlarının çözülmesine yönelik çalışmalarını anlattı ve bu konuda Sakarya Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

IIIT heyeti daha sonra SAÜ İlahiyat Fakültesini ziyaret etti. Burada yapılan ve Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hayati Yılmaz ve Hadis Ana Bilim Dalı hocalarının da katılımıyla gerçekleşen toplantıda hadis alanında yapılacak ortak sempozyum ele alındı. Sempozyumun 2018 yılı sonunda veya 2019 yılı başında uluslararası katılımla düzenlenmesi hususunda görüş birliğine varıldı.

Merkezi Amerika’da olan ve Türkiye dışında Ürdün, Mısır, Fas gibi ülkelerde de şubeleri bulunan Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü (IIIT), temelleri Filistin asıllı ilim adamı Prof. Dr. İsmail Raji al-Faruqi tarafından atılan “Bilginin İslamileştirilmesi” düşüncesi alanında yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. IIIT Türkiye’deki bazı üniversiteler ile de ortak çalıştaylar ve sempozyumlar düzenlemektedir.