İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yabancı öğrenciler Bayraktepe’ye hayran kaldı

Yunus Emre Enstitüsü ile Sakarya TÖMER’in ortaklaşa düzenlediği 2015 Türkçe Yaz Okulu kapsamında Sakarya’ya gelen 25 yabancı öğrenci Hendek’i gezdi.

Hendek’te öğrencilere, SAÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Altun ve Türk Dili Bölüm Başkanı ve Sakarya TÖMER Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Engin Yılmaz ve Yunus Emre Enstitüsü’nden Hasan Balban eşlik etti.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, misafir öğrencileri Bayraktepe’de ağırladı. Programı nedeniyle, öğrenciler ile birarada olamayan Başkan Püsküllü’yü, temsilen Başkan Yardımcısı Selami Uludağ programa katıldı.

Güzel duygular
Uludağ, Başkan Püsküllü’nün selamını ileterek “ İlçemize hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. İnşallah buradan güzel duygularla ayrılırsınız “ Dedi.
SAÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Altun ve Türk Dili Bölüm Başkanı ve Sakarya TÖMER Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Engin Yılmaz da, kendilerini Bayraktepe’de ağırlayan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Başkan Püsküllü’ye, Türkçe Yaz Okulu programına katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Plaketi Temsilen Başkan Yardımcısı Selami Uludağ aldı.
Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Bosna-Hersek, Gürcistan, Cezayir, Fas, Filistin, Japonya, Kazakistan, Karadağ, Kosova, Lübnan, Macaristan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Ürdün’den gelen 25 yabancı öğrenci Türkçe Yaz Okulu kapsamında Sakarya Üniversitesi TÖMER’de bir ay boyunca Türkçe eğitimi alacaklar.
İletişim dili olarak Türkçenin kullanılacağı bir aylık programda, öğrenciler Sakarya’nın tarihi ve turistik yapılarını gezerek, her yörenin kültürünü tanıma imkanı bulacaklar.
Öğrenciler Hendek Gençlik Merkezini gezip, bowling oynadılar. Ardından Selman Dede Mesire Alanı, Bayraktepe ve Kültürevini gezen öğrenciler, yemek ikramının ardından Sakarya’ya döndü.