İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dalış programı ile kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dalış programı ile kutlandı

BURSA – 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, ‘Bursa’nın aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu vurgulamak amacıyla’ Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği tarafından dalış programı ile kutlandı. Gemlik Körfezi’ndeki dalışın ardından Gemlik İskele Meydanı’nda yapılan etkinlikte; Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan, Bursa’nın sualtı zenginliklerini anlattı.

Bursa'nın Marmara Denizi'ne 115 kilometre kıyısı olduğunun farkındalığını sağlamak, Gemlik Körfezi'nin sahip olduğu biyoçeşitliliği ve dalış turizmi açısından sahip olduğu avantajları gösterebilmek amacıyla ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda’ gün boyu süren etkinlikler düzenlendi. Gemlik Körfezi'nin sualtı biyotası ile ünlü Sırakayalar Mevkii'nde yapılan dalış etkinliğine; Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Mudanya Liman Başkanı Veysel Yaşar ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan katıldı. Gemlik Körfezi’nde sualtı zenginliklerini gözleriyle görme imkanı bulan katılımcılar, akşam da Gemlik İskele Meydanı’nda düzenlenen programda Bursa’nın sualtı dünyasını ünlü belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan’dan dinledi. Buradaki söyleşi programına, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile Gemlik Bölge Liman Başkanı Mustafa Asım Sulu da katıldı.

Söyleşinin ardından yayınlanan Bursa’nın sualtı belgeseli, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, belgesel yapımcıları Tahsin Ceylan ile Mehtap Akbaş'a çiçek vererek teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında; Gemlik İskele Meydanı’nda açılan Bursa'nın Sualtı Dünyası Fotoğraf Sergisi, Gemliklilerden büyük ilgi gördü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *