Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini inceledi
2015 yılında 1056 köpeği sahiplendiren, 4525 hayvana da tedavi uygulayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Köpeklerimizi ve sokak hayvanlarımızı ölüme terk etmiyoruz. Yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olan tesisimiz çok güzel oldu. Sahipsiz, terkedilmiş ve yaralanarak bakıma muhtaç duruma düşmüş hayvanlarımıza burada sahip çıkıyoruz. Ülkemize ve dünyaya örnek olacak bir tesisi inşa ederek, hayvanların her türlü ameliyatını ve bakımını bu tesiste yapabiliyoruz. Ancak bunların yanında en önemli işimiz köpekleri sahiplendirmek” dedi.
HER TÜRLÜ HAYVANIN BAKIMINI YAPABİLİYORUZ
Yaşam alanı ve imkânı olan vatandaşların Kandıra’ya giderken Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine gelerek köpeklerin sahiplenilmesini isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sadece köpek değil diğer hayvanlara da bakım yapabiliyoruz. Yaralı olan bütün hayvanlara bakabildiğimiz gibi, vatandaşlarımızdan bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz. Buda zaten insanlık görevimizdir. Tabi özellikle bakıma muhtaç değil aç kalan hayvanlara da sahip çıkıyoruz. O tür hayvanları da alıyor, kısırlaştırıyor ve sahiplendiriyoruz. Çevresi ve imkânı olan vatandaşlarımız burada ki köpeklerimizi sahiplensin. Vatandaşlarımız beğendiği köpeği alıp eve götürebilir. Tek şartımız var ona iyi bakılmasıdır. Bu tesiste aynı zamanda hayvan sevgisini aşılırken eğitimlerde veriyoruz” şeklinde konuştu.
170 DÖNÜM ÜZERİNE KURULU BİR TESİS
Rehabilitasyon Merkezinde ameliyathane, röntgen odası, karantina odası, ecza odası, uyuz ünitesi, müşahede odaları, konferans ve yıkama odası yer alırken, 170 dönümlük alanda köpeklerin gezebileceği ve barınabileceği alanlar bulunuyor. Günümüzün en modern merkezinde, hastanelerden farksız röntgen cihazının yanında küvöz olması da dikkat çekiyor. Hayvanların hor görülemez canlılar olduğunu ve Allah’ın yarattığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli halkı buraya sahip çıkacaktır. Şuana kadar on bin ziyaretçimiz oldu. Burası yaşam alanıdır. Sağlıklı bir şekilde ülkemize ve dünyaya örnek tesistir. Buranın mimarisi bile doğal malzemeden yapıldı. Burası hayvanlarımız için bir köy ve villa sitesidir” açıklamasını yaptı.
KANADI KIRIK DOĞAN’DA TEDAVİ EDİLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tesiste bakıma alınan ve kanadında kırık olan Doğan’ın son durumunu yerinde gördü. Türkiye’nin en büyük Hayvan Rehabilitasyon merkezinde 2015 yılında 4690 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 4 bin 525 sokak hayvanının da yaralanmalardan dolayı tedavisi gerçekleştirildi. Merkezde tedavi edilen yaralı doğanı seven Başkan Karaosmanoğlu, iyileştiği an yeniden doğal hayata bırakılacağı vurguladı. Hayvanların tedavisi için ilaç bölümlerinin bulunduğu, buranın bir hastane ve bakım evi gibi düşünülmesini isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanlarla bütünleşen ve bize dost olan köpeklerimizi ağırlıklı olarak bakıma alıyoruz. Bizim medeniyetimiz hayvan sevgisiyle doludur. Bizlerde değer vereceğiz. Bütün hayvanları seveceğiz. Yeni doğmuş köpeklerin küvöz ihtiyacı olanları da burada konuk ediyor ve yaşama döndürüyoruz” bilgilendirmesini yaptı.
HAYVANLARIMIZ İÇİN VİLLA YAPTIK
Konferans salonunda hayvan sevgisini vermek için her yaştan insana eğitimler verildiğinin altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nde binlerce öğrencimiz var. Eğitim alan öğrencilerimize hayvanları anlatıp, hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı‘nın göre ülkemizde bu gibi merkezlerin en güzelini bizler yaptık. Doğal görünümüne dikkat ederek hayvanların barınacağı bir köyü hatta villayı inşa ettik” diyerek sözlerini tamamladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Muhammed Feyzi Karabıyık’da, “Geçtiğimiz yıl 10 bine yakın vatandaşımız merkezimizi ziyaret etti. Birçok farklı belediyeden yetkilileri konuk ettik ve örnek projenin detaylarını paylaştık” açıklamasını yaptı.