İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

23 Nisan Malkara’da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yıl dönümü, Malkara’da düzenlenen tören ve etkinlikler ile kutlandı. Malkara’da kutlama töreni, 23 Nisan 2017 Pazar günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı önüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm aziz şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

TEKİRDAĞ – Malkara
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı çelenk töreninin ardından saat 10.30’da Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen tören ile devam etti. Törene; Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Ufuk Top, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, İlçe Müftü Vekili Süleyman Pek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, Ahmet Nazif Balcı, İsmail Akkaya, belediye meclis üyeleri, dernek başkanları, askeri erkân, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Atatürk Bulvarı’ndaki törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından 75. Yıl İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Eylül Ercan 23 Nisan, Nurten Hüsnü Pullukçu Ortaokulu 6-A sınıfı öğrencisi Naz Aksoy Türk Çocuğu Diyor Ki, Merkez Ortaokulu 6-A sınıfı öğrencisi Meryem Engin 23 Nisan adlı şiirleri okunuldu ve  75. Yıl İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Yapboz, Merkez Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Mustafa Kemal’in Kağnısı adlı gösteriler gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yıl dönümü nedeniyle spor dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve ödül takdiminin ardından tören programı sona erdi.