İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam 3. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu başlıyor

3. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu başlıyor

SAÜ ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenecek 3. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu 13-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ana teması ‘Doğal Afetler ve Dezenformasyon’ olan sempozyumun onur konuğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun olacak. 3 gün sürecek organizasyonda bilim insanlarının hazırladığı 90 bildiri katılımcılara sunulacak. Alanında başarılı isimler panel ve söyleşilere katılacak. Sempozyum, medya ortamlarında sıklıkla karşılaşılan dezenformasyonla mücadelede yeni bakış açıları geliştirilmesine katkı sunacak.

Sakarya Üniversitesi ile TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu (ICOMS) 13-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. SAÜ İletişim Fakültesi organizasyonuyla 3 gün boyunca devam edecek uluslararası sempozyumun teması ‘Doğal Afetler ve Dezenformasyon’ olacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, 3. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu’nun onur konuğu olarak açılış konuşmasını yapacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ayrıca 3 gün boyunca sempozyum katılımcılarına dezenformasyonla ilgili bilgiler sunacak.

130 bildiri başvurusu

SAÜ İletişim Fakültesi’nin üzerinde yoğun bir şekilde mesai harcadığı sempozyum için yurtiçi ve yurtdışından 130 bildiri başvurusu yapıldı. 3. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu’na gönderilen bildirilerin özetleri hakem incelesine tabi tutuldu ve hakem heyetinin olumlu görüşleri doğrultusunda 90 bildiri sempozyumda sunulmaya değer görüldü. Türkiye’den yaklaşık 100 akademisyen sunumlarıyla sempozyumda yer alacak.

Sempozyumun ana teması ‘Doğal Afetler ve Dezenformasyon’

6 Şubat 2023’te Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından medya ortamlarında doğal afet anlarında oluşan dezenformasyon, sempozyumun ana temasını oluşturacak. Alanında uzman isimler söyleşi ve panellerle tecrübelerini aktaracak, yayıncılığa ilişkin bilgiler paylaşacak. Özel oturumlar düzenlenecek. Sempozyum medya ortamlarında sıklıkla karşılaşılan dezenformasyonla mücadelede yeni bakış açıları geliştirilmesine katkı sunacak.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, sempozyumun onur konuğu olacak

Türkiye’de dezenformasyonla mücadeleyi çok önemseyen, bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde Dezenformasyonla Mücadele Merkezi gibi stratejik bir birim oluşturan Prof. Dr. Fahrettin Altun, sempozyuma onur konuğu olarak katılacak. Ayrıca çok sayıda akademisyenin bilimsel çalışmalarıyla yer alacağı uluslararası programda, Dijital Yayıncı Adem Metan, AA Stratejik Analiz Merkezi Müdürü Zeliha Eliaçık, Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Gazeteci Mete Çubukçu gibi alanında başarılı isimler de yer alacak. 13-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu’na ilişkin ayrıntılı bilgilere https://icoms.sakarya.edu.tr adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *