İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne başvurular başladı

6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne başvurular başladı

442
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Buluşma Noktası’ konsepti ile 20 Nisan-20 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenecek 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne başvurular başladı. 10 ülke ve Türkiye’nin 50’den fazla ilinden okulların katılımının beklendiği 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne 60 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Farklı coğrafyalarla kültürlerinin, çocuk gözü ve estetiği ile ifade edilmesini sağlamak amacıyla 20 Nisan-20 Mayıs 2020 tarihleri arasında altıncısı düzenlenecek İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ne başvurular başladı. 10 ülkeden ve Türkiye’nin 50 ilinden fazla okuldan katılımın beklendiği 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerden 6 binin üzerinde öğrencinin çalışma yapması desteklenecek. STK, yerel yönetim, Milli Eğitim temsilcilerinden oluşan bir grup eğitimcinin bir araya gelerek kurduğu bir sivil toplum örgütü olan Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin düzenlendiği 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin konsepti ise ‘Buluşma Noktası.’

Bienal Direktörü Gazi Selçuk, 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin “Buluşma Noktası” konseptini şöyle anlattı: “Bienal, “Buluşma Noktası ile ‘ben’, ‘mekân’ ve ‘uzam’ bağlamında karşımıza çıkan olgulara sanat yoluyla mercek tutacak. Çocuklar ve gençler kendi dünyalarında karşılaştıkları, yaşadıkları, karşı karşıya kaldıkları problemlere nasıl tepki veriyor? Neler düşünüyor ve hissediyorlar? Yaşadıklarıyla, bu sorunların hangi noktalarında buluşup, çoğalıyor ve çoğaltıyorlar? İşte ‘Buluşma Noktası’nda bizi birbirimize benzer veya farklı kılan özelliklerimizi buluşup konuşabilir, tartışabilir ve bunu farklı biçimlerle ifade edebiliriz.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *