İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Aile Olmak belgeselinin gösterim ve söyleşi programı OSM’de gerçekleştirildi

Aile Olmak belgeselinin gösterim ve söyleşi programı OSM’de gerçekleştirildi

369
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Aile Olmak’ isimli belgeselin gösterimi ve söyleşisiyle devam etti.

Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) gerçekleştirilen 11 bölümlük belgesel gösteriminin ardından belgeselin mutfağında yer alan Yönetmen Orhan Dede ve Mehmet Akif Güler, Görüntü Yönetmeni Fatih Bacağıkırık ile Kurgu Yönetmeni Abdülhamit Hacıhasanoğlu’un konuşmacı olarak yer aldığı söyleşi ile tamamlandı.

Yönetmen Orhan Dede, “Sadece bu topraklarda, Anadolu’da değil bütün dünyanın birçok coğrafyasında insanlar nasıl yaşıyorlar, şuan günümüzde sürekli insanlara özendirilmeye çalışılan bireysel yaşama karşı biz aile olmayı nasıl ayakta tutarız gibi soruları belgesellerde karakterler ve ailenin diğer bireyleri üzerinden anlatmaya çalıştık. Toplamda 11 bölümümüz var. Moritanya’dan Türkiye’ye, Moğolistan’dan Afganistan’a kadar bölümlerimiz mevcut. Her bölümde ailedeki farklı farklı fertlerin hikayelerini işlemeye çalıştık. Normal hayatta karşılaştığımız ufak tefek şeyler bazen bizi o filme iten şeyler oluveriyor çünkü biz bazı şeyleri unuttuk. Yaşadığımız çağın örtüsünde unuttuğumuz bazı değerler var. Bu nedenle insanların hayatlarına dokunmak için belgeseller yaptık” derken; Görüntü Yönetmeni Fatih Fatih Bacağıkırık ise, “Her bölümümüzde sofra vardır. Biz burada sofrayı önemsedik ve aileyi bir arada tutabilecek önemli faktörlerden bir tanesinin sofra olduğunu dile getirdik” dedi.

Kurgu Yönetmeni Abdülhamit Hacıhasanoğlu, “Belgesellerde daha fazla şahitliğe odaklandık. Yaşanan olaya fazla müdahale etmeden insanlara olabildiğince gerçekleriyle aktaramaya çalıştık çünkü kurgu çekilen filmin ya da belgeselin tamamen değişebileceği bir yer. Kurguda yapılan bir hata filmin gerçekliğini koparabilir. O yüzden belgesellerimizin üzerine çok titredik” derken; Yönetmen Mehmet Akif Güler, “Hikayelerin çoğunda maddi zorluklar altında yaşayan aileler var. Evet, hikayelerin böyle bir yanı var. Maddi zorluklar içerisinde yaşamak çok zor. Bizim ülkemizde de var böyle aileler ancak gittiğimiz o farklı ülkeler hem maddi açıdan hem de manevi açıdan büyük zorlukları olan yerler. Biz ekip olarak bir aileyiz. Bu hikayeleri nasıl anlatabiliriz diye çok dertleştik birbirimizle. Biz elimizden geldiği kadar beyaz perdeye aktarmaya çalıştık” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *