İstanbul
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Atölye katılımcıları Nil Sakman’la eşitliği aradı

Atölye katılımcıları Nil Sakman’la eşitliği aradı

Nilüfer Belediyesi’nin,  “Eşit miyiz?” temasıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Nilüfer Kütüphane Günleri, yazar Nil Sakman yürütücülüğündeki “Eşitliği aramak” isimli atölye ile sona erdi.

BURSA - 13 Kasım’da başlayan,  alanında söz sahibi değerli isimlerin katıldığı Nilüfer Kütüphane Günleri, çevrimiçi olarak düzenlenen “Eşitliği aramak” isimli atölye ile sona erdi. Türkiye ve dünyada eşitlik kavramını sorgulayarak, eşitlik mücadelelerinin dünü ve bugününü  ele alan Kütüphane Günleri’nin kapanış etkinliği çevrimiçi olarak düzenlendi ve iki gün sürdü.
“Eşitliği aramak” isimli atölyenin yürütücülüğünü üstlenen yazar Nil Sakman, atölyenin ilk gününde temel kadın hakları, mücadelenin önemi, eril sistem içindeki eşitlik mücadelesi, çoğulculuk ve farklılıkların ortaya konulması gibi başlıkları ele aldı. Sakman, atölyenin ikinci gününde ise kadın hakları konusunda yaşanan güncel sorunları anlamak için konuyu, temel haklar bağlamında ele almanın yeterli olamayacağını belirtti.
 Kadına yönelik bakış açısını anlamak için mitler, tarihi ve dini metinler ve edebiyat dünyasındaki eril bakış açısına ait örnekleri paylaşan Sakman “Eşitsizliğin kaynağı olarak, evrenselleşmiş bir dil olarak karşımıza çıkan mizojeni, tüm bu metinlerde kendini göstermektedir. Cinsel organların toplumsal yapı inşasının temelinde yer alması, yönlendirilmiş tercihler ve kadının üzerine yüklenmiş cinsel, toplumsal, aile içi ve ekonomik görevler, zorunlu kılınan görevler ve uyulması gereken kuralları doğuruyor. Oluşturulan suni algılar ile beslenen ve altı çizilen biyolojik farklılıklar ise bir mühür ve sanki görülmez bir anayasanın değiştirilemez ilk üç maddesi gibi günümüzde süregelen şiddeti doğuruyor ” diye konuştu.

Atölye sırasında ve sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Nil Sakman, Nilüfer Kütüphane Günleri etkinlik dizisinde yer aldığı ve okurlarıyla buluşma fırsatı yakaladığı için duyduğu memnuniyeti de ifade etti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *