İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Ayvalık sahillerinde atlı jandarma devriyeleri başladı

Ayvalık sahillerinde atlı jandarma devriyeleri başladı

Ayvalık sahillerinde atlı jandarma görevi başladı. Sarımsaklı ve Badavut plajlarında 3 at ve 6 personelden oluşan birlik, yaz sezonu boyunca sahil güvenliğini sağlamak için devriye geziyor. Tatilcilerden yoğun ilgi görüyorlar ve güvenlik hissini artırıyorlar.

Ayvalık Sahillerinde Atlı Jandarma Görevi Başladı

Sarımsaklı ve Badavut plajlarında güvenliği sağlamak amacıyla 3 at ve 6 personelden oluşan jandarma birliği devriye geziyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yaz sezonu boyunca sahil güvenliğini artırmak amacıyla atlı jandarma birliği devriye görevine başladı. Özellikle Sarımsaklı ve Badavut plajları ile Şeytan Sofrası gibi turistik bölgelerde görev alan ekip, bölge halkının ve tatilcilerin takdirini topluyor.

Görevde yer alan 3 at ve 6 jandarma personeli, devriyelerini 10 Eylül tarihine kadar sürdürecek. Atlar, Nevşehir’deki Jandarma At-Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM)’de özel olarak eğitilen “Heybet”, “Manas” ve “Yankı” isimli atlardan oluşuyor.

Tatilcilerden yoğun ilgi

Atlı jandarmaların plajlarda devriye gezmesi, hem görsel olarak dikkat çekiyor hem de tatilcilerde güvenlik hissini artırıyor. Uygulama özellikle çocuklar ve aileler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Ankara’dan Ayvalık’a tatil için gelen Özge Özkan, uygulamayı olumlu karşıladığını belirterek, “Kızım atları çok seviyor. Jandarmayı sahilde böyle görmek bizi güvende hissettiriyor.” ifadelerini kullandı.

Bazı ziyaretçiler, atlı jandarma birliğiyle hatıra fotoğrafları çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *